Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
TriHolding Kft. nevű cégével, egyenlőre két projekt erejéig újra bekapcsolódott a magyarországi ingatlanfejlesztésbe Ehud Amir, az Autóker Holding Zrt. volt elnök-vezérigazgatója - közölte a cég vezetése.
Vágólapra másolva!

A fővárosi VI. kerületi Paulay Ede utcában 4,5 milliárd forintból 140 szobás szállodát alakít ki egy műemléki épületben az Autóker volt vezérigazgatójának cége. A másik projekt a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor 19-21. szám alatti valamikori Politikai Főiskola: a 4 hektáros területen álló épületeket megvásárolta a TriHolding a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól, a fejlesztési koncepciót most dolgozza ki, az önkormányzattal közösen. Valószínűleg bontani és építeni is fognak a területen.

A második legnagyobb lengyel városban, Lódzban 155 millió eurós beruházást indított a cég, egy 1200 lakásos komplexumot hoz létre, az eladható felület 120 ezer négyzetmétert tesz ki. Ehud Amir elmondta, hogy Magyarországhoz hasonlóan Lengyelországban és Romániában is kis szereplők lesznek az ingatlanpiacon.

Ellenben Ukrajnában elképzelhető, hogy nagyobb szeletet tudnak kihasítani a piacból, miután ott nagyobb a kockázat, viszont az irodáktól az üzlethelyiségeken át a lakásokig mindenből hiány van. Ott a bankok is óvatosabbak, a beruházások költségeinek nagyobb részét a fejlesztőknek kell letenniük az asztalra. (Közép-Európában nem gond a projektek költségeinek nagyobb hányadait meghiteleztetni.) A TriHolding projektenként más-más bankot választ, mivel Ehud Amir szerint ha csak egy bank a fejlesztő partnere, hamar felszöknek a kamatok.

A Triholding projektcég jogelődjét 2006-ban alapították, 3 millió forint jegyzett tőkével. Tulajdonosai között - az Amir Holding Kft. mellett - jelentős külföldi ingatlanbefektetők vannak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről