Új irodafejlesztések: Népliget, Víziváros

Vágólapra másolva!
A Könyves Kálmán körúton és a II. kerület Duna-parthoz közeli részén épülnek hamarosan új, A kategóriás irodaházak. Előbbit a Raiffeisen Ingatlan Alap már meg is vásárolta.
Vágólapra másolva!

A Népligettel szemben megkezdődött a Könyves Kálmán Irodaház építése. A két ütemben, bruttó 46 ezer négyzetméteren, a Biggeorge's-NV Zrt. beruházásában megépülő nyolcszintes, A kategóriás irodaegyüttes mintegy 26 ezer négyzetméter irodaterületet foglal magába. Az első ütem felépítése várhatóan 2008 szeptemberében fejeződik be - derül ki a cég közleményéből.

Az épületkomplexumot egy, a hazai ingatlanalapok történetében eddig egyedülálló konstrukcióban a Raiffeisen Ingatlan Alap már az építkezés megkezdése előtt megvásárolta. A Biggeorge's-NV és a Raiffeisen Ingatlan Alap stratégiai együttműködésében az épület megvalósítása, beüzemelése és bérbeadása a Biggeorge's-NV, míg a projekt finanszírozása és hosszú távú üzemeltetése a Raiffeisen Ingatlan Alap feladata.

Az irodaház a Népligettel szemben, a Könyves Kálmán körúton, fontos kereskedelmi és közlekedési csomópontban épül. A dinamikusan fejlődő környék manapság kezd Budapest egyik új irodafejlesztési tengelyévé válni; bizonyíték erre az ugyan távolabb fekvő, de szintén a körút mellett nemrég felépült Aréna Corner irodaház is.

Az épület - alkalmazkodva a kialakult beépítési útvonalhoz - hét méter széles zöldterületet bocsát közcélra. Az irodaházat a mögötte fekvő kisvárosias lakóövezettől (az úgynevezett Tisztviselőteleptől) közel 15 méternyi parksáv választja majd el. A modern, nagy üvegfelületek által meghatározott homlokzatot két üvegfedésű, télikertszerű átrium tagolja.

Ikrek a Vízivárosban

Az osztrák székhelyű Raiffeisen Evolution Zrt. két irodaház építését kezdi meg az év végén Buda központjában. A II. kerületi Kacsa utca 15-23. szám alatt egy kilencszintes irodaházat emelnek, a szomszédos Ganz utca 16. szám alatt pedig nyolcszintes ingatlan épül.

A két irodaházat a tervek szerint passzázs és átjáró köti majd össze. Az engedélyeztetési tervek most készülnek, az építési területen jelenleg régészeti feltárás folyik.

A Raiffeisen Evolution Zrt. bécsi központja mellett Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban, Romániában, Bulgáriában, Oroszországban és Ukrajnában rendelkezik saját képviselettel. A 2003-ban alakult cég elso magyarországi beruházása a debreceni Ispotály Lakópark volt.

[origo]/E-build