Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Raiffeisen Bank új székházba költözik

Vágólapra másolva!
A Teve utcai rendőrpalota mellett épül fel a Raiffeisen Bank új székháza. Az épületegyüttes tervezett helyén a Raiffeisen Ingatlan fénytornyot "épít" a hónap végén, hogy párbeszédet kezdjen a budapestiekkel a magasházakról.
Vágólapra másolva!

A Raiffeisen Bank négy budapesti egysége a tervek szerint a 2009-re 20-28 milliárd forintos költséggel felépülő Raiffeisen-toronyba költözik - mondta el Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón.

Az új székház a hatékony működést szolgálja, és a bank 3700 munkavállalójából várhatóan 1500 dolgozik majd az épületegyüttes legmagasabb, 110 méter magas, 32 emeletes irodaházában. A vezérigazgató ismertetése szerint a költözést követően a banknak két fővárosi székháza marad.

Felcsuti Péter beszámolt arról is, hogy a Raiffeisen Ingatlan Zrt. és a Raiffeisen Alapkezelő Zrt. együtt mintegy 180 milliárd forint értékű ingatlant menedzsel. A Raiffeisen Ingatlan Alap 25 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak - tette hozzá Felcsuti Péter.

A tervek szerint a Váci út és a Róbert Károly körút sarkán elhelyezkedő beruházás lakóházakat, irodaházat, kereskedelmi és szolgáltató üzleteket, parkolóházat, illetve egy kilátót is magába foglal majd. A tervek elkészítésével a Finta irodát bízták meg.

Molnár Ferenc, a Raiffeisen Ingatlan Zrt. üzletág-igazgatója az épület magasságát bátornak, másik oldalról azonban visszafogottnak nevezte. Megépítéséhez a fővárosi építészeti rendeletet is módosítani kell, jelenleg ugyanis a legmagasabb épület 78 méteres lehet. Jó eredménynek nevezte, hogy az építkezés ugyan csak 2007 januárjában kezdődik el, az irodák felét már értékesítették.

Molnár Ferenc megjegyezte, idén az építészet hónapja fesztivál a magas épületeket állítja a középpontba. A nemzetközi építészszakma részvételével zajló konferencia előestéjén, október 30-án az épületegyüttes helyén egy estére fénytornyot "építenek", és egy a magasba emelt kamera segítségével mutatják be az érdeklődőknek, hogy mit láthatnak majd a kilátóból. A fényinstalláció Kozma Péter kortárs képzőművész alkotása lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről