Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Húzótermékké válhat a jelzáloghitel

Vágólapra másolva!
A szabad felhasználású jelzáloghitelek piaca erős bővülést mutatott az elmúlt időszakban. Ez a növekedés pedig várhatóan idén is folytatódik.
Vágólapra másolva!

A kiélezett verseny miatt az OTP Bank február 20-tól árfolyam-garanciát kínál svájcifrank-alapú ingatlanhiteleihez - írja a Világgazdaság. Ennek lényege, hogy egy a szerződésben meghatározott árfolyamszint felett az ügyfél változatlan havi részletet törleszt, így védettséget élvez a forint ingadozásaival szemben.

Az árfolyam-garancia mellett kínált hitelek népszerűek az ügyfelek körében - közölte az igazgató. A lakás-takarékpénztári megtakarítással kombinált és 20 százalékkal alacsonyabb törlesztőrészlet mellett kínált kölcsönök szintén húzóterméknek számítanak. A lakáscélú hitelek nagy többségét ilyen konstrukcióban igénylik az ügyfelek.

A jelzálog-, és lakáshitel-piacban rejlő lehetőségeket az jelzi, hogy a Magyarországon nyilvántartott lakóingatlanok több, mint 90 százaléka magántulajdonú, ami potenciális fedezetet jelent. Az ingatlankölcsönök GDP-hez mért aránya az uniós tagországok átlagához viszonyítva viszont még mindig nagyon alacsony.

A szabad felhasználású jelzáloghitel-piac továbbra is gyors növekedésre és folyamatosan erősödő versenyre számít Hegedűs Éva, a OTP Bank ügyvezető igazgatója. A legnagyobb hazai hitelintézet többek között az árfolyam-garancia mellett nyújtott devizahitelekkel igyekszik megőrizni domináns szerepét a piacon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről