Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fél méter hó esett Ausztriában, itthon is lehet már síelni

Vágólapra másolva!
A hazai síterepeken szerda óta helyenként 15 centit meghaladó hó hullott, a hóágyúk beindításával pedig tovább javult a hó minősége. A Bakonyban és a Kékesen mától várják a síelni vágyókat. Ausztriában fél méter havat is mértek az elmúlt napokban.
Vágólapra másolva!

A hét közepén érkezett hidegfront hatására csütörtök hajnaltól az ország északi és keleti felén többfelé havazott. Bár a lehullott hó a fagypont fölötti hőmérsékletek miatt síkvidékeken általában nem tudott megmaradni, a hegyekben helyenként vastagabb, 15-20 centis természetes friss hótakaró alakult ki. Emellett több helyen újból beindították a hóágyúkat, így a hétvégén már a hazai sípályákon is lehet síelni. Az eplényi Síaréna és a Kékestető sípálya péntektől megnyitotta kapuit a sportolni vágyók előtt, míg a mátraszentistváni centrumot várhatóan szombaton nyitják meg a látogatók számára.

A hétvége igazi januári időt tartogat, a csúcshőmérséklet fagypont körül, a hegyvidékeken -5 fok közelében alakul. Változóan felhős-napos időre lehet számítani, kisebb havazás a Tiszántúlon lehet. Nagyobb területen a hét elején várható újabb havazás. Az időjárásról bővebben itt olvashatsz.

Fél méter hó esett Ausztriában

A téli idő Ausztriába is visszatért, nyugati szomszédunkhoz kiadós havat hozott a hidegfront. Az elmúlt három napban az ország nyugati és középső hegyvidéki részein áltagosan 20-50 centi friss hó hullott, de Dachstein egyes részein az egy métert is elérte a hótakaró vastagsága. Pénteken gyengébb intenzitású havazásra még lehet számítani a térségében, hétvégén szárazabb idő ígérkezik, majd vasárnap estefelé érkezik újabb, kiadósabb csapadékzóna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről