Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Új zivatarhullám jön - havas eső eshet vasárnap

Vágólapra másolva!
A zivataros időjárás csütörtökön is folytatódik. Délelőtt csak elszórtan, délután egyre többfelé kell újabb záporokra, zivatarokra számítani. Vasárnap mindössze 5-9 fok lesz, és havas eső is előfordulhat a magasabban fekvő területeken egy érkező hidegfront miatt. Cikkünket folyamatosan frissítjük új információkkal.
Vágólapra másolva!

22.00

A keleti országrészben is megszűntek a zivatarok

19.00

Az északi és a középső országrészben megszűntek a zivatarok, helyenként eső, záporeső hullik ezeken a területeken. Keleten a Tisza vonalában és a viharsarokban képződött néhány új zivatargóc.

17.30

A zivatarok az ország északi, északkeleti részében vesztettek intenzitásukból, szétterültek, jobbára már csak záporeső hullik belőlük. Ugyanakkor a Duna-Tisza közén képződött zivatarok egyre intenzívebbek, és lassan észak, északkelet felé haladnak. Elvétve a keleti határszél mentén is is képződött néhány kisebb góc.

16.00

A főváros térségében és északkeleten is zivatarok képződtek, a csapadékzóna első hulláma észak felé távozóban van. Újabb fejlődő gócok jelentek meg a Duna-Tisza közének déli részén és a Mecsek térségében.

14:45

A Dunántúlon képződött zivatarok tovább mozognak északias irányban, egy-egy góc a főváros térségében is kialakult. Egyre többfelé képződnek zivatarcellák a középső országrészben, és északkeleten is. Elsősorban az ország középső területein alakultak ki intenzívebb gócok.

13:00

A Dunántúlon továbbra is többfelé fordulnak elő záporok, zivatarok. Siófokon jégeső is hullott. Kisebb zivatarok már a Duna-Tisza közén is megjelentek. A csapadékos délnyugati megyékben helyenként 15 fok alatt van a hőmérséklet, a naposabb északi, északkeleti megyékben 20 fok feletti értékeket mérünk.

12:00

A Dunántúl déli részén sokfelé alakulnak ki záporok, zivatarok, helyenként már jégeső is esett. A Balaton nyugati és keleti medencéjében is másodfokú viharjelzés lépett életbe.

10:00

Továbbra is labilis, nedves légtömegek alakítják hazánk időjárását, így a mai napon sem maradnak el a záporok, zivatarok. Délelőtt egy délnyugat felől érkező csapadékzóna érte el hazánkat, így a Dunántúlon záporok, néhol zivatarok alakulnak ki. A Balaton nyugati medencéjében elsőfokú a viharjelzés.

Heves, viharos széllel és jégesővel kísért zivatarok főként a délutáni órákban alakulnak ki, helyenként kiadós csapadékra kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Pénteken délelőtt napos időnk lesz, majd délután megnövekszik a gomolyfelhőzet és ismét többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Szombaton borongós időnk lesz, országszerte számíthatunk esőre, záporra.

Vasárnap egy hidegfront érkezik, amely jelentősen lehűti a levegőt, a nyugati országrészben a legmagasabb nappali hőmérséklet helyenként az 5 fokot sem éri el. Sokfelé kell jelentős mennyiségű esőre, záporra és erős szélre számítani. A Dunántúlon a magasabb hegyeinkben akár havas eső is előfordulhat. Tizennégy napos előrejelzésünk szerint vasárnap mindössze 7 fok lesz a legmagasabb hőmérséklet országos átlagban. A legmelegebb a Dél-Alföldön lesz május 16-án: az ott élők 10, 12 fokra számíthatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez