Nyárias jellegű napok követik a pénteki gyenge frontot

Vágólapra másolva!
A pénteki hidegfront mögött szombaton és vasárnap már naposabb lesz az időjárás jellege, és helyenként a május végét idézik a délutáni hőmérsékletek, hajnali fagyoktól sem kell tartani. Hétfőn késő délután markáns hidegfront hoz változást.   
Vágólapra másolva!

14 NAPOS ELŐREJELZÉS

Ma délelőtt jobbára erősen felhős lesz az ég, az északi országrészben és a Dunántúlon szórványosan, másutt helyenként fordulnak elő záporok, zivatarok. A nap második felében nyugat, északnyugat felől felszakadozik, kissé csökken a felhőzet, ott pár órás napsütés is várható. Az eleinte mérsékelt délnyugati szél délután a Dunántúlon többfelé megélénkül, a nyugati határszél mentén átmenetileg megerősödik. 14, 20 fok között tetőzik a hőmérséklet, északkeleten valószínűek az alacsonyabb értékek.

Szombaton
általában többórás napsütés melegetí a levegőt, kellemes idő várható. Időnként azonban erősebben megnövekszik a felhőzet, és elsősorban keleten, délkeleten egy-egy futó zápor is kialakulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Általában 18, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet, de északkeleten helyenként elmaradhat ettől a csúcsérték.

Vasárnap a délutáni gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, legfeljebb északkeleten lehet jelentéktelen záporeső. Megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 23 fok között alakul.

Hétfőn napos, száraz időre van kilátás a nap nagy részében, majd késő délutántól északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte a Kisalföldön szórványosan, majd egyre többfelé alakul ki záporeső, zivatar. Megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 24 fok között alakul.

Kedden a nap első felében még erősen felhős időjárás ígérkezik elszórt esővel, záporesővel, majd délután a felhőátvonulásokat helyenként kísérik átfutó zápok. Erős lesz az északnyugati szél. 13, 18 fokra számíthatunk.

Szerdán délen jobbára napos időjárásra van kilátás, északon azonban megnövelszik a felhőzet, és ott elszórtan fordul elő kisebb eső, záporeső. Az északnyugati szél élénk lesz. 15, 20 fokra melegszik a levegő.