Linkajánló

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

http://www.gmo-compass.org/eng/home/
A GMO Compass független tudományos újságírók munkája. Az oldal tájékoztat a GMO témát érintő legfrissebb hírekről, kormányzati döntésekről, tudományos eredményekről, rendezvényekről. (angol)

http://www.efsa.europa.eu/en.html
Az EFSA, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság oldala, mely szervezet az Európai Unió hatáskörében az élelmiszerek és takarmányok egészségügyi biztonságáért felel. Az oldalon naprakész információk találhatók az élelmiszeripar, élelmiszerbiztonság témakörében. (angol)

http://www.biotechknowledge.monsanto.com/
Tudományos információk végeláthatatlan mennyisége a biotechnológia területéről. (angol)

http://www.fvm.hu/main.php?folderID=1382
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium géntechnológia témájú oldala, tudományos információkkal a genetikailag módosított növényekről, az azokat tartalmazó élelmiszeripari termékekről, a kockázatokról, a pro és kontra érvekről. (magyar)

http://www.mebih.gov.hu/
Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal oldala. Jogszabályok, szakmai és közérdekű információk, tudományos és hétköznapi hírek, események olvashatók az oldalon. (magyar)

http://www.zoldbiotech.hu/
A Barabás Zoltán Biotechnológiai Egyesület honlapja - a növénygenomika és a biotechnológia jövője Európában, előretekintés 2025-ig; élelmezési tendenciák és kihívások. (magyar)

http://biosafety.abc.hu/list_hun.php3?name=uid&like=%
A Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont élelmiszerbiztonságról szóló oldala - magyar vonatkozású biosafety dokumentumok érhetők el, linkek más országok biosafety honlapjaira, információk nemzetközi szervezetekről, Magyarországon regisztrált géntechnológiai laboratóriumokról; magyar GMO adatbázissal, mely a Magyarországon engedélyezett GMO kibocsátásról tartalmaz részletes adatokat. (magyar)

http://www.vedegylet.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=68&page=3
A Védegylet környezetvédelmi szervezet, mely túllép a hagyományos "zöld" környezetvédelmen, a nemzetközi kereskedelem, a fenntartható mezőgazdaság, az egészségügy témakörével is foglalkozik. A géntechnológia témakörében részletes, naprakész információkat találhatunk oldalukon, különös tekintettel a GMO kerekasztalra. (magyar)