Ez a különleges, gomba alapú koktél jótékony hatással lehet az agyunkra

Vágólapra másolva!
Csodaszerként emlegetett koktélt fejlesztett ki egy koktélokra specializálódott báros. Gomba alapú itala állítólag nagyon egészséges, és jótékony hatással bír az agyműködésre - viszont ehhez egy nagyon speciális gombafajta kell.
Vágólapra másolva!

Idén egy egészen különleges termékkel rukkolt elő az Egészség Világnapja alkalmából az alkoholmentes italokat gyártó Talonmore vállalat. Munkatársai az Antioxi gombakiegészítő specialistákkal összefogva egy a piacon még teljesen egyedülálló koktélt fejlesztettek ki. 

Talonmore, alkoholmentes, ital, Talonmoreital
Talonmore-koktél
Fotó: Talonmore

A Talonmore Roar nevet kapott italt edinburgh-i Nightcap Cocktail Bar mixológusai készítették, ami a hagyományos Dark and Stormy koktél egy csavaros változata. A Talonmore egy olyan különleges alkoholmentes ital, ami gyökeres és növényi alapanyagok felhasználásával készül. Ennek egyik továbbfejlesztése a Roar, ami az Antioxi "Oroszlánsörény" étrend-kiegészítőjét is belemixeli az italba, bemutatva mind az alkoholmentes szeszes italok, mind a gombakiegészítők egészségügyi előnyeit.

Az oroszlánsörény egy olyan gombafajta, amelyet Ázsiában évezredek óta használnak a konyhában és gyógyszerként egyaránt. Az utóbbi időben pedig már az italgyártók is felfedezték, mert rájöttek, hogy többféleképpen is jótékony hatással van az egészségre. Nagyon jót tesz az agyműködésnek, hiszen például javítja a memóriát és a hangulatot is. Támogatja az idegszövetek egészségét is, és segíthet jobban aludni.

Az italban a Talonmore-t könnyű tonikvízzel és narancskarikával díszítve frissítő gyömbéres ízt eredményez. Skót vízből készül, és tele van olyan szuperélelmiszerekkel, mint a tüskéskörte és a galagonyabogyó.

Forrás: Daily Star