Döbbenetes módszerrel próbáltak meg átverni egy budapesti vendéglőst

pénz, forint
Képünk illusztráció!
Vágólapra másolva!
Budapest VII. kerületében, egy erzsébetvárosi éttermet szemeltek ki maguknak az újfajta módszerrel próbálkozó magukat szakembereknek kiadó csalók.
Vágólapra másolva!

Simon Tamás, egy erzsébetvárosi étteremvezető a Metropol-nak nyilatkozva mesélte el elképesztő történetét, amikor is csak a helyzetfelismerésének köszönhette, hogy megúszta egy bűnbanda csalási kísérletét

„A gazdasági bejáratnál állt két férfi, viszonylag kulturált munkaruhában és az üzletvezetőt keresték. Az egyikük azt állította, hogy a társasház – ahol az étterem is van – rendszerének átmosását végzik, amit mindenkinél meg kell csinálniuk azért, hogy az hatékonyan működhessen. Azt is mondták, hogy ezt már mindenkinél megcsinálták, kivéve nálunk, az étteremben. Éreztem, hogy ez nagyon sántít, mert az ilyen dolgokat soha nem a társasház intézi, hanem mindenki magának. Mondtam is nekik, hogy most dél van, ebédidő, ezért nem tudnak bejönni, de erre is volt válaszuk" - emlékezett vissza a történtekre Simon, aki személyesen is beszélt a "szakemberekkel". 

Egyre több pénz kell ahhoz, hogy valaki a leggazdagabb 1 százalékhoz tartozhasson - idén Monaco a listavezető ebben (illusztráció)
Illusztráció
Fotó: Shutterstock / Shutterstock 

A munkaruhában lévő, magukat szakembernek kiadó férfiak nem akadtak ki azon, hogy nem tudnak bejutni az étterembe, ugyanis, mint mondták úgyis kint tudják csak elvégezni a feladataikat, de a vendéglős rafinált reakciója hidegzuhanyként érte őket:

"Mondtam, hogy rendben, csak felhívom a házfelügyelőt, hogy egyeztessek vele, de erre egy szó nélkül hátat fordítottak és elmentek. Egészen addig az egész nagyon átgondolt volt, még mappák és kis műszernek látszó dolgok is voltak a kezükben."

Az étteremvezető azért osztotta meg a sajtó munkatársaival a történetét, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét a csalók újfajta módszereire. Mint a közös képviselőjétől megtudta, egyre gyakrabban fordul elő, hogy magukat "szakembereknek" mondó férfiak különféle karbantartási munkálatokra hivatkozva próbálnak meg pénzt kicsalni áldozataikból.