Váratlan bejelentés: rengeteg éttermét bezárja a népszerű pizzázó

Vágólapra másolva!
Nagyjából minden 10. éttermét zárja be a népszerű pizzázó, a Papa Johns az Egyesült Királyságban. A bezárás azokat az egységeiket érinti, melyek pénzügyi szempontból nem teljesítenek jól, és ezért a vállalat egészének nyereségességét gyengítik.
Vágólapra másolva!

Az amerikai székhelyű gyorsétteremlánc 450 éttermet működtet az Egyesült Királyságban. Ebből 43-ról úgy találta a vállalat vezetése, hogy annyira alulteljesítenek az elvártakhoz képest, hogy pénzügyi szempontból nem éri meg tovább nyitva tartani őket, ezért a bezárásuk mellett döntöttek.

A cég közleménye szerint a bezárásra ítélt éttermek május közepéig még működnek, az addig hátralévő néhány hétben a dolgozókat tájékoztatják a részletekről. 

Azt nem árulták el, összesen hány dolgozót érint az éttermek bezárása, de a Sky News oldalán megjelent egy lista azokról a településekről, ahol a kérdéses éttermek találhatók.

A Papa Johns továbbá azt közölte, hogy ezzel a döntésükkel nem mondanak le növekedési szándékukról. Továbbra is tervezik új éttermek nyitását, de olyan helyszíneken, ahol több lehet a bevételük.

papa johns, pizzéria, pizza, ételfutár, spanyolország
A vállalat egyik ételfutára a spanyolországi Valenciában
Fotó: Lucian Alexe / Unsplash

A Papa Johns az egyik legnagyobb pizzázólánc Amerikában, és világviszonylatban az egyik legnagyobb házhoz szállító cég, amely számos országban jelen van, több kontinensen. Tavaly globálisan 2,13 milliárd dollár (nagyjából 775 milliárd forint) volt a bevételük. Ebből több mint 1 milliárd dollárt az év utolsó három hónapjában ért el a vállalat.