Rémisztő betolakodó foglalta el egy nő házát, most arra buzdítják, hogy meneküljön

SárDarázs, mud dauber wasp, darázs
Sceliphron destillatorium black and yellow mud dauber wasp is collecting mud for nest
Fotó: Geza Farkas
Vágólapra másolva!
Egy nőnek azt tanácsolták, hogy sürgősen hagyja el az otthonát és gyújtassa fel, miután a mosókonyhájában a mennyezeti lámpáján egy zord lényt fedezett fel.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál Victoria államban élő asszonynak azt a nyomatékos tanácsot adták, hogy mihamarabb hagyja el a házát, és égesse porig, miután sokkoló felfedezést tett annak egyik helyiségében. 

A bizarr lényről készült fotókat a Facebookon megosztva a nő elárulta, hogy mosás közben vette azt észre, és a posztban tanácsot kért követőitől, hogy mi lehet az, és mitévő legyen. A képen egy barna kosznak tűnő halom látható a villanykörte körül, aminek egy része még az üveget is befedi. Egy hozzászóló frappánsan így válaszolt: "Ez az a helyzet, amikor én az ön helyében rohannék kifelé, és porig romboltatnám a házat."

SárDarázs, mud dauber wasp, darázs
A bizarr lény a villanyon
Fotó: facebook / facebook

Az asszony elpanaszolta, hogy a lényt valószínűleg azért nem vette észre korábban, mert csak nagyon ritkán kapcsolja fel ezt a lámpát a mosókonyhában. 

A képek eljutottak az Ausztrál Nemzeti Egyetem Biológiai Kutatóiskola munkatársához, Alexander Mikheyev professzorhoz is, aki azt mondta, hogy ez egy sár dauber darázs fészke. Az ilyen darazsak nem halálosak az emberre, csípéseik viszont nagyon fájdalmasak lehetnek. Nem támadnak, hacsak nem érzik magukat fenyegetve. Az ilyen darazsak más ízeltlábúak testével táplálkoznak, elfogják, majd megbénítják a zsákmányukat, és a lárvák élve fogyasztják el. Tehát levadásszák a pókot és megbénítják. A lárvák pedig a még élő állat nem életfontosságú szerveit eszik meg először.