Margot Robbie meztelen képeit árulják a neten, bárki megveheti azokat

Vágólapra másolva!
Egy népszerű online piactéren árulják a Barbie című film sztárjának, Margot Robbienak a meztelen képeit, pontosabban azok digitális változatait. Nagy rájuk a kereslet. Csakhogy közben kiderült, a képeket mesterséges intelligenciával hozták létre, azaz nem valódiak.
Vágólapra másolva!

Több eladói fiókot felfüggesztett, és több száz, mesterséges intelligenciával készített, hírességeket ábrázoló képet pedig eltávolított a termékkínálatból az eBay. A világ egyik legismertebb online piacterén mintegy 40 sztárról találtak eladó hamis digitális képeket a vállalat ellenőrei. 

Többek között Taylor Swift, Selena Gomez, Katy Perry, Ariana Grande, Jennifer Aniston és Margot Robbie meztelen képei szerepeltek egyes eladók kínálatában.

A Forbes információi szerint volt olyan eladó a letiltottak között, aki több mint 400 eladást teljesített explicit képekből, darabját  (pontosabban digitális másolatát) néhány ezer forintnak megfelelő áron kínálva.

film celebrity Horizontal
Margot Robbie az egyik olyan híresség, akikről kamu meztelen képeket árultak az interneten
Fotó: Valerie Macon / AFP

Az ügyben azonban nem önmagában az az érdekes, hogy a sztárok meztelenül láthatók a képeken. A piactér üzletszabályzata ugyanis nem tiltja felnőtteknek szóló tartalom árusítását, ideértve meztelen testeket mutató képeket – feltéve, ha azokat a megfelelő kategóriában hirdetik, például művészeti tárgyként vagy gyűjteménybe ajánlva.

A most törölt tételekkel az online piactérnek az volt a baja, hogy 

azokat mesterséges intelligenciával hozták létre, azaz nem valódiak voltak.

A vállalat képviselője azt nyilatkozta, hogy tiltják az olyan, meztelenséget mutató vagy szexuális töltetű tételek árusítását, melyeket mesterséges intelligenciával készítenek, illetve képszerkesztő programmal szerkesztik meg.

A cég szerint különleges módszereket, illetve külön a feladatra felkészített munkatársakat alkalmaznak azért, hogy kiszűrjék ezeket nem kívánatos, tltott tartalmakat a piactérben.

A most tiltólistára került hamis meztelen képeitől függetlenül a Barbie sztárja korábban megmutatta már magát pucéran a filmvásznon, az erről készült összeállítást itt nézheti meg. Nemrég pedig arról írtunk, hogy ezzel a filmmel Margot Robbie az egyik legtöbbet kereső filmsztárrá vált tavaly.