Kijárási tilalom jöhet az eldurvuló egyetemista bulik miatt az üdülőparadicsomban

Miami Beach, miami, tengerpart
Az egyre jobban eldurvuló egyetemista bulik miatt szigorú intézkedéseket hoztak a floridai üdülőparadicsomban
Fotó: Mia2you
Vágólapra másolva!
Miami Beach hírhedt arról, hogy a tavaszi szünetben sok egyetemista kötelező úti célja. A féktelenül bulizó fiatalok azonban fenekestül felforgatják a város életét, ezért meghökkentő intézkedéseket léptettek életbe erre az időszakra.
Vágólapra másolva!

A hagyomány az 1930-as évek közepén kezdődött, amikor a New York állambeli Colgate Egyetem egyik úszóedzője Floridába vitte a csapatát, hogy a napfényes Fort Lauderdale-ben edzőtáborozzon. Hamarosan más főiskolák is követték a példát.

Miami Beachnek elege lett a turistadömpingből, miután három egymást követő évben is sok volt az erőszakos incidens. 

Ezért a hatóságok úgy döntöttek, hogy idén egy hónapra szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be.

Korlátozzák például a nem helyi lakosok parkolását, bezárják a főutcán lévő kávézókat a forgalmas hétvégéken, átvizsgálhatják a táskákat a strandon, több helyszínen szondáztatják a sofőröket, és kijárási tilalom is életbe léphet, amennyiben szükségessé válik.

A világhírű South Beach negyed üzlettulajdonosai érthető módon nem örülnek az intézkedésnek, mely az év egyik legforgalmasabb időszakában vágja el őket bevételektől.  A korlátozások többsége ugyan nem újdonság, de az elmúlt években csak a tavaszi szünet idejére korlátozódott, nem tartott ilyen hosszú ideig - írja a Roadster.

Miami Beach polgármestere szerint viszont a tömegek a nagyarányú rendőri jelenlét ellenére is kezelhetetlenné váltak.