Egy brit férfi szerint a luxusautójával bárhol, akár a mozgássérült parkolóban is megállhat

Vágólapra másolva!
Egy brit férfi a luxus Mercedeséről tett fel videót a TikTokra, amikor éppen egy mozgássérült parkolóban állt. Ezt azzal magyarázta a dühös követőinek, hogy nincs ideje sokat gyalogolni, ezért mindig az adott üzlethez legközelebbi parkolóban áll meg, ami gyakran a mozgássérült parkoló. Emellett az is elmondta, hogy szerinte a buszsávokat is használhatják a gazdagok.
Vágólapra másolva!

A 28 éves  essexi férfi, Luke Desmaris a TikTok-on mutatta be hatalmas fekete Mercedes G Wagon terepjáróját, ami a videó felvételekor éppen egy mozgássérülteknek fenntartott helyen parkolt. Ahhoz is elég bátor  volt, hogy kioktassa követőit arról, hogy ő miért is parkolhat bárhol, ahol éppen kedve van. 

mozgássérült parkolóhely, mozgássérültparkolóhely, mozgáskorlátozott, parkoló
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock/Sheila Fitzgerald

"Én nagyon gazdag és elfoglalt ember vagyok, és folyton sietve intézem az ügyeimet, ezért fontos számomra, hogy mindig a lehető legközelebb parkolhassak ahhoz az üzlethez, ahol éppen dolgom van. Én abban a felfogásban élem az életem, hogy az idő pénz, és minden perc számít, és kizártnak tartom, hogy abban a pár percben, amíg én megállok valahol az autómmal, akár egyetlen mozgáskorlátozott sofőr az én helyemre akarna beállni. Ezért választom mindig a mozgássérült parkolóhelyet" - magyarázta a férfi. 

image

A videóra rengeteg felháborodott komment érkezett, az egyik hozzászóló dühösen azt írta, hogy nem véletlenül vannak az ilyen parkolóhelyek kijelölve, az olyan fit és egészséges emberektől, mint Desmaris, joggal elvárható, hogy gylogoljanak többet, ami a mozgássérülteknek sokkal nagyobb fáradsággal jár. A férfinak inkább szerencsésnek kellene éreznie magát, amiért nincs ilyen egészségügyi problémája. 

image

Desmaris egy másik TikTok videóban arról is beszélt, hogy a buszsávokat ő "G Wagon" sávoknak hívja, és előszeretettel használja azokat, amikor mennie kell valahová. Az ezért kapott büntetésekről csak ennyit mondott: "A szegény embereknek ez egy jelentős parkolási bírság, de az olyan gazdagoknak, mint amilyen én is vagyok, ez csak egy kis VIP-parkolási díj, így mi ott parkolhatunk és közlekedhetünk, ahol csak akarunk."

Forrás: Daily Star