Bizarr temetés: üres koporsó és álgyászolók

temetés, üres koporsó, temetést vezető pap, temetkezés, illusztráció
A slightly open empty wooden coffin with a metal crucifix and handles on a dark ominous background - 3D Render
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Inked Pixels/Shutterstock. No use without permission.
Vágólapra másolva!
Rupert McHardy atya egy gyászszertartás levezetésére készült a Dél-Kensingtonban található London Oratory római katolikus templomban. Nagyon ledöbbent azonban, amikor a koporsót üresen találta, és rájött, hogy a gyászolók is hamisak - a nagyszabású temetést pedig így le kellett fújnia.
Vágólapra másolva!

Rupert McHardy atya prédikációval készült a londoni istentiszteletre, de amikor megérkezett a templomba, rájött, hogy valami nincs rendben, és az egész helyzetet nagyon kísértetiesnek nevezte. Teljesen lesokkolta, amikor rájött, hogy a koporsóban nincs halott, és a gyászolók is hamisak. 

temetés, üres koporsó, temetést vezető pap, temetkezés, illusztráció
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2023 shulers/Shutterstock.  No use without permission. / Shutterstock/Copyright (c) 2023 shulers/Shutterstock.  No use without permission.

A gyászszertartás egyébként nagyszabásúnak ígérkezett, lovas halottaskocsival, két luxus veterán autóval, cilinderes férfivendégekkel és egy teljes kórussal. Rupert atya azonban megdöbbenve tapasztalta, hogy a koporsó üres,  a gyászolók pedig fizetett színészek voltak.

A temetést állítólag a 23 éves lett Lauris Zaube-nak a tiszteletére tartották volna - de már az sem volt világos, hogy a férfi valóban meghalt-e, ahogy az sem, hogy a családja ártatlan áldozata-e a baljós átverésnek. 

A temetés szervezője egy Clyde Zaube nevű férfi volt, aki azt mondta, hogy Lauris a testvére. A temetési társaság azt állította, hogy Laurist jégbe fagyva találták meg. A temetkezési vállalkozóknak, a T Cribb and Sonsnak még egy halotti bizonyítványt is mutattak, bár az állítólag Oroszországból származott. Később kiderült, hogy bár Lauris Zaube valóban eltűnt egy befagyott lettországi gát közelében szilveszter napján, a holttestét mindeddig nem találták meg. Nem világos, hogy miért szervezték meg a temetését.

temetés, üres koporsó, temetést vezető pap, temetkezés, illusztráció
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2023 New Africa/Shutterstock.  No use without permission. / Shutterstock/Copyright (c) 2023 New Africa/Shutterstock.  No use without permission.

Az atya kevesebb, mint egy hónappal korábban kapta meg a felkérést a gyászszertartás levezetésére. A temetkezési vállalkozók el akarták hozni a holttestet, de az utolsó pillanatban azt mondták nekik, hogy az nincs, csak hamu van. Amikor az atya rájött arra, hogy ez egy áltemetés, lefújta a rendezvényt, a "gyászolók" pedig boldogan hagyták el a templomot. 

"Aggódtam, hogy valamilyen erőszakos cselekmény fog történni" - nyilatkozta az atya, aki az egész eseményt nagyon kísértetiesnek találta.

Forrás: Daily Star