Túl sok kávét ivott, ezért kirúgtak egy iskolaigazgatót Japánban

Coffee cup and baked coffee beans pile on the desk Caffeine Morning Coffee Cup Spit Roasted Latte Go - Single Word Riding Crop Mocha Disposable Take Out Food Espresso Cappuccino Lid Carrying Burning Backgrounds Heat - Temperature Freshness Dark Brown Blac
Paper cup of coffee with smoke and coffee beans on old wooden background
Vágólapra másolva!
Kirúgtak egy iskolaigazgatót Japánban, mert rajtakapták, hogy egy kisboltban több kávét tölt magának a kávéspoharába, mint amennyiért fizetett. A helyi lapok szerint kiderült róla, hogy korábban is többször megtette ugyanezt. 
Vágólapra másolva!

Az 59 éves férfit Takasago városában még decemberben érte tetten egy bolti alkalmazott, aki kihívta a rendőrséget. A férfi ezek után megpróbált elmenekülni a helyszínről.

Kiderült, hogy a meg nem nevezett középiskolai igazgató többször is több kávét töltött poharába, mint amennyiért fizetett.

A férfi a Business Insider szerint bevallotta, hogy június óta hét alkalommal ivott kávét a boltban úgy, hogy egy 110 jenes pohárba nagyjából 183 jennek (kb. 440 forint) megfelelő értékben töltött kávét az önkiszolgáló automatában.

A lopást korábban nem vették észre a bolti eladók, decemberben viszont lebukott

– számol be arról a Yahoo..

Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/amenic181/Amenic181

A területileg illetékes oktatási hivatal vizsgálatot indított az ügyben, végül a fegyelmi eljárást az igazgató elbocsátásával zárták le.

A férfi a hivatal jóváhagyásával távozását követően nyilatkozatot juttatott el iskolája diákjainak és a szüleiknek. Ebben elnézést kért, mivel hibázott abban, hogy jó példát mutasson számukra, ösztönözve őket arra, hogy mindig fegyelmezetten viselkedjenek.

A Kobe Shimbun beszámolója szerint

a helyi ügyészek is megvizsgálták az igazgató ügyét, végül úgy döntöttek, hogy nem emelnek ellene vádat.

A Japan Today az eset kapcsán felidézi egy 2021-es, nagyon hasonló eset történetét. Akkor egy férfit letartóztattak azért, mert 100 jen értékű kávé helyett 200 jen értékű lattét ivott szándékosan.