Gigantikus összegért kelhet el a Harry Potter első kiadása

Harry Potter and the Philosopher's Stone, Harry Potter és a bölcsek köve, könyv, borító, HarryPotter
Harry Potter és a Bölcsek köve című regény
Fotó: Northfoto/Lyon&Turnbull
Vágólapra másolva!
Árverésre kerül a Harry Potter és a Bölcsek köve című bestseller könyv legelső kiadása, miután azt egy névtelenségbe burkolózó személy eladományozta egy állatvédő szervezetnek. A könyv a szakértők szerint akár 4 millió forintot is érhet.
Vágólapra másolva!

Akár 11.000 dollárért is elkelhet a Harry Potter és a Bölcsek köve című tudományos-fantasztikus regény legelső példánya a Hansons aukciós ház könyvtári árverésén február 26-án. 

Az RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) állatvédő szervezet névtelen ajándékként kapta a könyvet, és elvitte a Hansons aukciósházhoz, hogy értékbecslést készíttessen róla. Itt hivatalosan is igazolták, hogy ez a könyv valóban egy nagyon ritka, kitűnő állapotban lévő első kiadás, és kijelentették, hogy a könyvért kapott összeget egy állatvédő szervezet kapja, ahol jelenleg több mint 50 állatról gondoskodnak, köztük egy 11 hónapos kakaduról, akinek szintén Harry a neve.

image

A könyvnek csupán jelentéktelen hibáit fedezték fel: néhány oldalsarkot enyhén behajlítottak, és az oldalszéleken látható a szokásos enyhe barnulás, ami valójában megnyugtató jel a felhasznált olcsó papír miatt.

Forrás: Fox Business