Érdemes körülnézni a padláson, milliókat érhetnek a porosodó játékfigurák

Star Wars Csillagok Háborúja
R2-D2 és C-3PO a Star Wars-ból
Vágólapra másolva!
Mindenki szeret nosztalgiázni. Ahogy az idő múlásával bizonyos italok nemesednek, érnek, és egyre értékesebbé lesznek, ugyanez igaz lehet gyerekkorunk rég a feledés homályába veszett, és a szekrényünk mélyén sorsára hagyott játékaira is. Minden jel arra mutat, hogy lassan, de biztosan létrejön a ma már retrónak számító babák, és egyéb figurák, tárgyak adásvételének megtérülő piaca. A relikviák árverése mindig is hatalmas érdeklődésre számot tartó eseménynek volt, és ma már egyáltalán nem csak a sztárok személyes tárgyai kelnek el elképesztő áron.
Vágólapra másolva!

A nosztalgiafaktor mellett egy-egy játék értékénél szintén fontos tényező a ritkasága, hitelessége, népszerűsége, ahogy az is, hogy milyen állapotban van. Mutatjuk minden idők legkeresettebb játékait!

Briliáns Barbie

image

A kislányok többsége nagyon szeret Barbie babákkal játszani, ezért aztán nem is meglepő, egy-egy babáért sokan nagyobb összeget is hajlandóak fizetni. Ráadásul a tavaly nyáron bemutatott Barbie című film ismét lázba hozta a világot. A legdrágább Barbie-babát az ausztrál Moulin Rouge ékszertervezője Stefano Canturi készítette, és egy fekete pánt nélküli estélyi ruhát visel, kiegészítőként pedig egy egykarátos, négyszögletes csiszolású rózsaszín gyémánttal díszített choker nyakláncot visel, ami ünmagában is nagyon értékes. Így együtt egy 2010-es árverésen 302.500 dollárért (109 millió forintért) kelt el, a bevételt pedig a mellrákkutatásra ajánlották fel.

G.I. Joe

image

A legelső G.I. Joe film 1945-ben került az amerikai mozikba, méghozzá Ernie Pyle Pulitzer-díjas amerikai újságíró és haditudósító "G.I. Joe története" című könyv filmes adaptációjaként. Az író egy második világháborús gyalogosként szolgáló katonáról mintázta ezt a figurát. Azóta a G.I. Joe katonafigurák a legnépszerűbb játékok közé tartoznak, és a filmkészítők a mai napig gyakran "foglalkoztatják" őket. G.I. Joe-k 1964 óta lehetnek a harcoskedvű kisfiúk polcain, és azóta szinte minden családban megtalálható egy-egy ilyen katona. Egy kézzel készített G.I. Joe-ra tett licit 125.000 dollárról indult, és végül 200.000 dollárért (72 millió forintért) kelt el a Heritage Auction rendezvényén 2003-ban. Ezt a kézzel festett, kézzel varrott egyenruhát viselő, 30 centiméter magas G.I. Joe prototípus végül 2018-ban az amerikai Kongresszusi Könyvtárnak adományozták.

Gyűjteményünk a következő oldalon folytatódik, kérjük lapozzon!