Ez a világ legnagyobb tengerjáró hajóinak megdöbbentő titka

Icon of the Seas, hajó, tengerjáró, luxus, nyaralás, óceánjáró
Annoncé au grand public en 2016, l’Icon of the Seas sera inauguré en 2024 pour une saison de croisieres dans les Caraibes. Ce gigantesque navire de Royal Caribbean International est le premier représentant de sa classe : la classe Icon. Long de 364 metres et large de 64 metres, cette ville flottante peut accueillir un maximum de 7600 passagers et un équipage de 2350 membres. Haut de 20 ponts, propulsé au Gaz Naturel Liquéfié (GNL), le bateau de croisiere Icon of the Seas promet des croisieres surprenantes a son bord. L’équipe de CentralCruise a d’ailleurs le plaisir de vous annoncer l’ouverture de ses réservations pour les croisieres Icon of the Seas. Pictures MUST credit: Royal Caribbean The world’s largest cruise line company has announced a new giant vessel which will share the accolade of being the biggest to sail the seas. The newly announced Star of the Seas , by US based Royal Caribbean, is set for its maiden voyage in 2025. It follows the company’s Icon of the Seas which lent its name to a new class called Icon. It will have a beach retreat, onboard theme park as well as experiences and favourites for what the company says will cater for “every type of family and adventurer .“ The Star is already under construction in Turku, Finland and its full features will revealed in the coming months. Sister ship Icon , set to make its maiden trip from Miami in January, is 365 metres long and has 20 decks with room for 7,800 passengers. It also highlights include six waterslides, seven pools – one for every day of the week; a stay-all-day neighbourhood for young families entertainment across air, ice, water and stage; plus more than 40 places to dine and drink.
Vágólapra másolva!
Most szombaton végre útnak indul Miamiból a világ legnagyobb utasszállító tengerjáró hajója, a 7600 vendéget befogadni képes Icon of the Seas. Sokan már évek óta vártak erre a pillanatra. Ennek apropóján most bemutatjuk a hajó vetélytársait is, és azok különlegességeit.
Vágólapra másolva!

Icon of the Seas

Az Icon of the Seas Forrás: JLPPA / Bestimage/JLPPA / Bestimage/Royal Caribbean

A Titanic-nál ötször nagyobb, 250 800 tonnás Icon of the Seas 7600 üdülőt képes befogadni a 2350 fő személyzet mellett, fedélzetén hét úszómedence és 22 étterem van. A jegy persze rendkívül drága, heti 59 000 font (26,5 millió forint). Az Icon of the Seas-ről az Origo folyamatosan beszámolt, megírta például, hogy fedélzetén lesz egy hatalmas vízipark, 8 városnegyed és egy vízesés is. Az Origo képes összeállítást is közölt az utasszállító monstrumról.

Harmony of the Seas

Harmony of the seas Forrás: kees torn / Wikipedia

A Harmony of the Seas a 2100 főnyi személyzet mellett még 6780 vendég befogadására képes, és az igazán bombasztikus szórakoztató elemei közé tartoznak a vásári körhinták, kötélpályák és szörfszimulátorok.

A 362 méter hosszú és 66 méter széles hajó a Royal Caribbean Cruises amerikai társaság számára épült 10 millió munkaórányi munkával, kereken egymilliárd euróért (325 milliárd forint). A 120 ezer tonnás, 16 emelet magas hajón 66 ezer négyzetmétert foglalnak el az éttermek és a szabadidő-létesítmények, köztük a világ legnagyobb, hajón működő vízi csúszdája.

A Harmony of the Seas a Royal Caribbean Oasis-osztályú hajóinak egyike, ami azt jelenti, hogy a fedélzetén egy egész városnyi üzlet és étterem is megtalálható, valamint a híres és ikonikus Ultimate Abyss csúszda is, ami 10 emeletnyi magasságból zuhan a mélybe. Ez az első olyan hajó, ahol a kalandvágyók kipróbálhatják a "Perfect Storm" (tökéletes vihar) nevű csúszdatriót is, aminek egyike a pezsgőspohár stílusú vízi csúszda. A hajó a szerencsejátékok szerelmeseire is gondolt, esténként ugyanis a Casino Royale várja őket, olyan asztali játékokkal, mint a blackjack, rulett, a kockajáték, és a Caribbean Stud Poker.

2018-ban még ez volt a világ legnagyobb óceánjáró hajója, amiről az Origo is írt, méghozzá egy bizarr incidens kapcsán: a hajóról ugyanis a tengerbe veszett az utasok szórakoztatásával foglalkozó személyzet egyik tagja, a 20 éves brit előadóművész, Arron Hough. A férfit hajóval és repülőgéppel is keresték, de a kutatás eredménytelennek bizonyult. Ennek kapcsán Ross Klein, a kanadai Új-fundlandi Egyetem kutatója elmondta, hogy az óceánjáró kirándulóhajókról évente több mint 20 ember tűnik el, 2010 és 2018 között 315 dokumentált esetről érkezett hír.

MSC Virtuosa

image

A 6334 kiránduló befogadására képes MSC Virtuosa high-tech hajó fedélzetén két Forma-1es szimulátor és bowling-pálya is van, központi sétányán pedig a tengerek leghosszabb LED-es mennyezete fut végig. Az űrkutatóknak azonban a hajó Starship Club-jába kell ellátogatniuk, hogy igazi bepillantást nyerjenek a jövőbe. Itt a 3D-s hologramok látványa mellett a látogatóknak egy Rob nevű humanoid robotbárpultos szolgálja fel a rendelt koktélokat. Rob egyébként angolul, olaszul, spanyolul, franciául, németül, brazil portugálul, kínaiul és japánul is folyékonyan beszél.

Panorama, a Carnival Cruise Line utasszállító tengerjárója

image

Az 5146 vendéget befogadni képes Panorama hajó nagy szenzációja a hatalmas magassában, és az egész hajó körül végigfutó pedálos go-mobile pálya. Azok sem unatkoznak a Panoramán, akik inkább a földön maradnának, számukra ugyanis ott a 280 négyzetméter alapterületű SkyZone hihetetlen beltéri trambulinparkkal, ahol a gyerekek gravitációt meghazudtoló kosárlabda- vagy kidobós játékokat játszhatnak.

A felnőttek pedig felfrissíthetik szusigurító és grillező tudásukat a főzőmesterkurzusokon, amelyeket a legtöbbször sztárszakácsok vezényelnek le.

Norwegian Bliss, a norvég Cruise Line utasszállító hajója

image

A 4903 utas befogadására kalibrált Norwegian Bliss fedélzetén esténként egy tribute zenekar játssza a Cavern Club összes slágerét. Az igazi izgalmakat azonban a lenyűgöző elektromos autóverseny-pálya biztosítja, amely a legnagyobb ilyen jellegű pálya a tengeren. A 305 méter hosszú pályán akár 50 km/órás sebességgel is száguldozhatnak az autóverseny rajongói. A hajó oldala fölött lógó Ocean Loops vízicsúszdája is igazi élményt nyújthat a vízimádók számára a maga két hurkával.

Disney Wish, a Disney Cruise Line utasszállító hajója

image

A Disney Wish négyezer főt képes befogadni, és ez a Disney Cruise Line flotta legnagyobb hajója. A leginkább a gyerekek számára felejthetetlen élményt nyújtó hajó olyan látványosságokkal szórakoztat, mint az AquaMouse, a Mickey és Minnie vízi hullámvasút.

A Jégvarázs Elsa rajongói számára az az Arendelle: A Jégvarázs étkezési kaland 360 fokban kelti életre a sikerfilmet egy központi színpad körül. A szülőket pedig a skandináv ihletésű ételek kínálata szórakoztathatja.

MSC Seashore

image

Az MSC Seashore 5632 főt képes befogadni a személyzet mellett, és a beceneve méltó módon az úszó város, ami New York városát eleveníti fel az utazók számára. A hajó lenyűgöző lobbiját Times Square óriásplakátok és a város látképeinek négy emelet magasan elhelyezett képei világítják meg, míg a bárpult felett egy mini Szabadság-szobor magasodik. A Long Island medence egy hatalmas mozivászonra néz - és egy aquaparkhoz kapcsolódik, amelyhez egy bonyolult kalóz-öblöt is kialakítottak. Az exkluzív Yacht Clubban 24 órás portaszolgálat és komornyikszolgálat is rendelkezésre áll, és hozzáférést biztosít egy privát panorámás beltéri-kültéri társalgóhoz, két privát étteremhez és két privát medencéhez.

Arvia, a P&O Cruises utasszállító tengerjárója

image

Az Arvia 5200 utast képes befogadni, ami főleg a golf szerelmeseinek lehet hatalmas élmény. A hajó legfelső fedélzetén egy kilenclyukú minigolfpálya található, amely fölött egy magas kötélpálya tornyosul azok számára, akik szívesen lógnak 55 méter magasan a tengerszint felett.

Az itt található háromemeletes Grand Atrium tökéletes hely, ahol bűvészek, ripacsok, és vándorszínészek előadásai mellett bámulatos légi bemutatókat is láthatunk. Ezen a hajón épült fel továbbá a világ első tengeri szabadulószobája is, amely a fiktív Arvia II tengeralattjáró fedélzetén játszódik, ahol a vendégek elsüllyedt városokkal és víz alatti lényekkel találkozhatnak egy káprázatos 3D-s élmény keretében.

Forrás: Sun online