Megmutatjuk Európa talán legszebb hegyi házát

Budapesttől néhány órás autóútra található Európa talán legszebb hegyi háza, HAJ Cottage, Csehország
Vágólapra másolva!
A HAJ Cottage nevű hegyi ház Csehországban, a Krkonoše-hegység lankáin található, és egy kisgyermekes család éli benne a mindennapjait. A tervezők célja az volt, hogy egy olyan kabinházat alakítsanak ki, amely igazi oázis lesz számukra a hegyek között, és ahol évszaktól függetlenül mesésen érezhetik magukat.
Vágólapra másolva!

A Krkonoše Nemzeti Park területén, ezer méteres magasságban álló kabinház egy meredek lejtőn található, ablakaiból pedig páratlan kilátás nyílik a környező tájakra, a völgyre és az ország legmagasabb hegyére, a Sněžka csúcsára.

Enteriőrjével a funkcionalizmust hirdeti a hangulatos hegyi házikó Forrás: Boysplaynice

Az építéshez felhasznált anyagokat tekintve, a homlokzat túlnyomó részben vörösfenyő burkolatot kapott, de a kő is dominánsan megjelenik benne. Ennek a két anyagnak az együttes használata teszi lehetővé azt, hogy az épület tökéletesen beleolvadjon a hegyi környezetbe.

Az épület tökéletesen beleolvad a környezetébe Forrás: Boysplaynice

Eközben A-vonalának köszönhetően a modern esztétikát, enteriőrjével pedig a funkcionalizmust hirdeti az épület.

A kívül rusztikus kabinház belül modern és kényelmes kialakítást kapott Forrás: Boysplaynice

A Designboom nyomán készült cikkében a Roadster kiemeli, hogy a kívül rusztikus kabinház belül modern és kényelmes kialakítást kapott. A természetes esztétikát hirdető enteriőrben a fa, az acél, a cement és a barna árnyalatai kaptak helyet.

A tetőtérben találhatók a hálószobák Forrás: Boysplaynice

A kétszintes ház tetőterében találhatók a hálószobák a fürdőszobákkal, a földszinten pedig a minden igényt kielégítő nappali, konyha, illetve étkező.

A kétszintes ház Budapesttől mindössze néhány órás autóútra található Forrás: Boysplaynice

További különleges házakról itt, itt és itt írt korábban az Origo.