Komoly leállások lesznek egy hazai nagybanknál

Secure,E-bank,System,To,Prevent,Scam,,Client,Of,E-commerce,,Electronic consumer privacy,fraud prevention,payment e-payment,buying make,e-banking gifts,ecommerce purchasing,distancing background,internet shopper,one person,online convenient,digital authent
Secure e-bank system to prevent scam, client of e-commerce, electronic services make purchase online concept. Cropped close up image man sit on sofa with laptop holds credit card buying on internet
Vágólapra másolva!
Az előző után újabb bankszünnapokra kell felkészülniük a K&H Bank ügyfeleinek. A pénzintézet által kiadott tájékoztatás szerint több szolgáltatás átmeneti leállására érdemes számítani.
Vágólapra másolva!

"2024. január 20-án 18:00 órától 2024. január 21-én 12:00 óráig banki informatikai rendszerek fejlesztése miatt elektronikus csatornáink (internetbanki és mobilbanki alkalmazás) és az azon elérhető pénzügyi és kiegészítő pénzügyi szolgáltatások, valamint az ATM készpénzbefizetési szolgáltatás szünetelhet" – áll a tájékoztatásban.

Az ügyfeleknek arra kell készülniük, hogy

a leállások miatt a kimenő azonnali átutalási megbízásokat és a bejövő azonnali átutalásokat is visszautasítja a rendszer, azokat a bankszünnapot követően szükséges újra benyújtani.

Az ezzel járó szolgáltatáskiesés a jelenlegi szabályozás értelmében bankszünnapnak minősül.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 fizkes/Shutterstock. No use without permission./Fizkes

A bank ügyfeleit arra kéri, hogy tekintsék át a bankszünnapokon esedékes fizetéseiket – különös tekintettel a határidős teljesítésekre, számlák kiegyenlítésére, közterhek fizetésére –, és amennyiben szükséges, érdemes azokat a bankszünnapok előtti munkanapon rendezni.

A bankszünnapokra eső előre megadott határidős, vagy rendszeres megbízásokat, csoportos beszedéseket automatikusan 2024. január 22-én teljesíti a K&H.

A bank arra hívja fel a figyelmet, hogy

érdemes megfelelő kártyafedezetet biztosítani a bankszünnapokra, mert ebben az időszakban a kártyaegyenleg feltöltésére nem lesz lehetőség, azokat 2024. január 21-én 12 órától lehet majd újra feltölteni.

Az ügyfelek emellett 2024. január 21-én 02:00 és 06:00 óra között tervezett karbantartás miatt átmeneti szünetelést, lassulást tapasztalhatnak a bankkártyával/hitelkártyával történő internetes vásárlásokhoz kapcsolódó internetes biztonsági kód (3D Secure) szolgáltatásban.

2024. január 23-án 22:00 és 23:00 óra között tervezett karbantartás miatt az ATM-szolgáltatás nem lesz elérhető.

A fenti karbantartási munkákkal járó szolgáltatáskiesések a jelenlegi szabályozás értelmében bankszünnapnak minősülnek, ezekről a bank a szabályozás alapján köteles előzetes tájékoztatást nyújtani.