Kétmillió forintos meló az üres ingatlanok bejelentése

Google Maps, felület
Vágólapra másolva!
Mikhail Chekhrinov világjáró azzal keresett eddig már mintegy 5.000 fontot (kétmillió forintot), hogy  jelentette egy cégnek, ha üres ingatlanra bukkant. A férfi a nomád életmódját finanszírozza a kapott pénzből.
Vágólapra másolva!

A 30 éves Mikhail Chekhrinov közel 5.000 fontot keresett utalványokban és készpénzben a YouSpotProperty.com weboldal használatával, amely azért fizet, hogy az emberek megjelöljék az elhagyott házakat Angliában.

Ha a talált ingatlan megfelel a jogosultsági feltételeknek, akkor kezdetben egy 20 fontos, M&S vagy Amazon vásárlási utalvány jár érte fizetségképpen.

De ha a YouSpotProperty megvásárolja ezt az ingatlant, akkor az, aki rábukkant az elhagyatott telekre, az értékének egy százalékát is megkaphatja, maximum tízezer fontot.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock/AngieYeoh

Ahhoz, hogy bárki is jogosult legyen a díjra, a kiszemelt ingatlannak magántulajdonban kell lennie, nem szerepelhet egyetlen ingatlanhirdetésben sem, és építési engedély elbírálása alatt sem állhat.

A YouSpotProperty felé átlagosan 350-450 ilyen ingatlant jelentenek hetente.

Becslések szerint Anglia és Wales területén több mint 250.000 hosszú távon üresen álló és elhagyatott otthon található.

Chekhrinov, aki korábban térképszerkesztő és adatkutató volt, egyéves angliai tartózkodása során fedezte fel a YouSpotProperty-t, amikor egy birminghami paradicsomfarmon dolgozva kutatta, hogyan kereshetne plusz pénzt. A férfi jelenleg Törökországban él, de Európa-szerte él és utazik - és a Google Maps-nek köszönhetően továbbra is buzgón keresi a kiüresedett birtokokat.

A kép illusztráció Forrás: Google

"Habár eleinte nem hittem a cég mesébe illő ajánlatának, úgy döntöttem, hogy mivel az időmbe belefér, körbejárom a környéket, és rossz állapotban lévő házakat keresek, amiket aztán bejelenthetek. Valóban megdöbbentem, amikor meg is kaptam ezekért a beígért utalványokat" - mesélte a férfi.

Chekhrinov annyira megszerette ezt a "munkát", hogy voltak napok, amikor 20 kilométert gyalogolt, máskor csupán egy hét alatt száz kilométert is megtett.

A férfi eddig 168 darab 20 fontos utalványt kapott, melyek értéke 3.360 font, valamint 1.400 fontot, miután jelentett egy elhagyatott házat a dél-birminghami Balsall Heathben, amelyet a YouSpotProperty 140.000 fontért vásárolt meg. Az utalványokat egy csúcskategóriás hátizsákra, függőágyra és fényképezőgépre használta fel.

Sok bizarr történet látott már napvilágot a Google Maps-nek köszönhetően. Az Origo például arról számolt be, hogy egy halott férfit mutatott az egyik felvétel.

Forrás:Mirror