Újabb nagy üzletlánc jelentett be, hogy december 24-re minden üzlete zárva lesz Magyarországon

Rossmann drogéria
Vágólapra másolva!
Zárva maradnak a magyarországi Rossman drogériák december 24-én, írja a Blikk a vállalat közlésére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A cég közlése alapján a december 24-i boltzárra vonatkozó döntésük 200 üzletüket érinti. Ugyanakkor a cégvezető-értékesítési vezető, Szurma Gyöngyi kiemelte, hogy a következő hetekben döntenek azokról az üzleteikről, melyek bevásárlóközpontokban működnek. Ezeken a helyszíneken ugyanis a kötelező nyitvatartás a Rossmann üzletekre is vonatkozik.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A cégnél ugyanakkor azt remélik, az ebben érintett üzletek is zárva tarthanak a karácsonyt megelőző napon.

A Rossmann már a második nagy magyarországi üzletlánc, mely önkéntes döntés alapján kíván december 24-én boltzárat tartani.

A drogérialáncnál úgy látják, hogy a Lidl korábbi, hasonló tartalmú döntése példaértékű, és mérlegelésük során szem előtt tartották azt. A december 24-i boltzárra vonatkozó állásfoglalásuk mögött dolgozóik érdekeinek védeleme áll, a zárva tartással ugyanis számukra is biztosítani tudják, hogy azt a napot az ünnepre való készülődéssel tölthessék.

A legnagyobb magyarországi diszkontlánc, a Lidl november 10-én jelentette be, hogy üzletei zárva maradnak december 24-én. Ezzel a döntésével a Lidl a CÖF és az Egyenlő.hu kezdeményezéséhez csatlakozott. Az áruházlánchoz országszerte mintegy 200 üzlet tartozik.