Egykor népszerű volt, most szinte üresen áll egy brit pláza

Runcorn Shopping City
Runcorn Shopping City
Vágólapra másolva!
Az egykor nyüzsgő bevásárlóközpont valaha Európa egyik legnagyobb ilyen létesítménye volt. Most, több mint 50 évvel a megnyitása után mégis kísértetiesen üresen tátong. Állítólag két üzlet bezárása indította el a lejtőn. 
Vágólapra másolva!

A Cheshire megyei Runcornban található Shopping City 1972-ben nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt,

mára azonban egy kisebb szellemvárossá változott,

amiben óriási szerepe lehetett az olyan nagyobb kiskereskedők elköltözésének, mint a Tesco és az otthoni, kerti és szabadidős termékeket áruló The Range. Ma, ha valaki ellátogat ide, azt láthatja, hogy a néhai II. Erzsébet királynő által megnyitott létesítmény szinte teljesen elhagyatottá vált.

Runcorn Shopping City Forrás: Wikipedia

A bevásárlóközpont fénykorában 60 darab üzletnek is otthont adott, és mindegyik nagyon népszerű volt. Napjainkban azonban már csak alig néhány jelentéktelenebb kiskereskedő és egy induló vállalkozásokat segítő pop-up bolt tart itt nyitva. Ez utóbbiak olyan üzletek, amik csak rövid ideig tartanak nyitva egy - egy divathullám vagy esemény miatt.

Adam Killen, egy helyi borbély így foglalta össze a kialakult helyzetet:

Runcorn Shopping City Forrás: Wikipedia

Egy helyi lakos elárulta, hogy szinte mindenféle üzlet volt már ebben a bevásárlóközpontban, de egyiknek sem volt szerencséje hosszútávon, sőt még a bankfiók is kiköltözött innen.

Egy másik járókelő szerint az épület legnagyobb hibája az volt, hogy nem tudott lépést tartani a korral, a folyamatos modernizációval, megrekedt a 2000-es évek legelején.

Runcorn Shopping City Forrás: Wikipedia

A borús kilátások ellenére a Shopping City központban néhány üzlet még mindig nyitva van. A 35 éves Magda Spratek, a Coffee House vezetője elmondta: "Elég szerencsések vagyunk, mert vannak törzsvendégeink, de nagyon ritka, hogy új arcot látunk".

Az Origo nemrég hírt adott arról is, hogy Barbra Streisandnak saját birtokán belül van egy kisebb bevásárlóközpontja.

Forrás:Daily Star