Eladó a ház, ahol egykor Tom Cruise volt a házfelügyelő

Tom Cruise
Actor Tom Cruise attends 'The Mummy' New York Fan Event at AMC Loews Lincoln Square on June 6, 2017 in New York City. / AFP PHOTO / ANGELA WEISS
Vágólapra másolva!
15 millió dollárért (5,5 milliárd forintért) eladó az a tragikus múltú New York-i ház, ahol még nagyon régen Tom Cruise volt a házfelügyelő és olyan sztárok otthona volt, mint Sarah Jessica Parker és Robert Downey Jr, és itt dolgozott Imagine című albumán John Lennon is. 
Vágólapra másolva!

Sok színészről tudható, hogy munkás életüket a rivaldafénytől távol kezdték. Nem volt ez másként a Hollywood-i legendával, a Mission Impossible filmek és a Top Gun sztárjával Tom Cruise-sal sem. Mielőtt 1981-ben megkapta a színészi karrierjét beindító szerepet a Takarodó című filmben, Cruise egy New York-i Upper West Side-on lévő épületben élt, ahol annak felügyelőjeként kereste a kenyerét.

Tom Cruise Forrás: AFP/Angela Weiss

A városi ház - amelyet néhány híres korábbi lakójának köszönhetően "Good Luck Manhattan Mansion" néven emlegetnek - 1907-ben épült most 15 millió dollárért eladóvá vált. Az 50 West 86th St. alatt található épület ötemeletes, és nyolc különálló lakrésznek, valamint kereskedelmi helyiségeknek és egy medencének ad otthont.

Az épület nagyon felkapott helyen található, hiszen a Central Park és a Természettudományi Múzeum is csak pár lépésre van, a Metropolitan Művészeti Múzeum (MET) pedig a park túloldalán található.

Az Active Rain nevű New York-i ingatlanblog megosztott néhány bennfentes részletet az ingatlanról, és Cruise ott töltött idejéről. Mitchell J Hall a blogon azt állítja, hogy Cruise-zal egy időben lakott az épületben, aki havi 300 dollárért bérelte a fölötte lévő stúdiót. Az A listás színész akkoriban házfelügyelő volt itt, és feladatai közé tartozott a szemétkivitel és a folyosók takarítása.

Az ingatlan néhány eleme még emlékeztet az 1907-ben épült önmagára, ilyen például a díszes faragványokkal, oroszlánfigurákkal a mészkőből készült bejáratot és az eredeti korlát is. A nyolc lakrész mindegyike magas mennyezettel, kandallóval és erkéllyel vagy terasszal rendelkezik.

Az ingatlanügynökség képviselői megerősítették, hogy több sztár is töltött rövidebb - hosszabb időt ebben a házban. Az 1980-as években Robert Downey Jr. az akkor újonnan épült penthouse-ban lakott egykori barátnőjével, Sarah Jessica Parkerrel.

Korábban, az 1960-as és 70-es években a ház tulajdonosa volt King Curtis, Aretha Franklin zenei rendezője és zenekarvezetője. Curtis dolgozott Andy Williamsszel, Bobby Darinnal és Nat King Cole-lal is, és az ingatlanügynök képviselői úgy tudják, hogy Curtis John Lennonnal dolgozott az Imagine című albumán a városi ház első emeleti medencetermében, amelyet Curtis hangszínpadként használt az akusztika miatt.

Forrás: Fox