Elképesztő, hogy mi derült ki a királyi család legidősebb aktív tagjáról

Eduárd kenti herceg és felesége Katalin hercegné
Eduárd kenti herceg és felesége Katalin hercegné
Vágólapra másolva!
Október 9-én, hétfőn volt a brit királyi család legidősebb aktív tagjának a születésnapja. Eduárd herceg még mindig a király aktív szolgálatában áll annak ellenére, hogy 88 éves. És közben rendületletlenül tagja egy titkos szervezetnek. 
Vágólapra másolva!

A férfi élete legnagyobb részében folyamatosan és fáradhatatlanul látta el a király által ráruházott feladatokat, és ma ő a család legidősebb aktív tagja. Ám a kötelességtudata ellenére sokan még mindig nem ismerik Eduárd kenti herceg, II. Erzsébet egykori királynő unokatestérének viharos és gyakran drámai életét, aki még III. Károly király szolgálatában is teljesít megbízásokat.

Tagja a világ egyik legtitkosabb szervezetének, miközben saját családja vallási botrányokba keveredett.

Eduárd kenti herceg és felesége Katalin hercegné Forrás: Getty Images

Eduárd herceg 1935. október 9-én született Londonban, szülei No. 3 Belgrave Square címen található városi rezidenciáján. Apja György kenti herceg, V. György brit király legkisebb fia, anyja Marina kenti hercegné. A brit uralkodó unokájaként megillette a brit királyi hercegi cím, illetve az Ő királyi fensége Kenti Eduárd herceg megszólítás.

Édesapja a második világháborúban halt meg egy repülőgépszerencsétlenségben a skóciai Caithnessben. A baleset alapjaiban rázta meg a királyi családot, és a hatéves Eduárd ekkor örökölte meg apja címeit: Kent hercege, St Andrews grófja és Downpatrick bárója lett belőle.

Ahogy III. Károly király fiai, Harry és Vilmos, tanulmányait ő is a Ludgrove Preparatory Schoolban kezdte, majd Etonbe, azután a svájci bentlakásos Le Rosey intézetbe került. Az iskolák elvégzése után a Sandhursti Királyi Katonai Akadémia hallgatója lett, ahol különösen az idegen nyelvek terén jeleskedett. Ezt követően húsz éven át a hadseregben szolgált, ahol hadnagyból százados, őrnagy, majd alezredes lett, leszerelése után pedig vezérőrnaggyá, később a brit hadsereg tábori marsalljává léptették elő.

Eduárd herceg 1961. június 8-án vette feleségül Katharine Worsley-t, egy yorkshire-i földbirtokos lányát. A hercegi párnak három gyereke, és tíz unokája van.

Felesége 1994-ben felvette a római katolikus vallást,

ennek ellenére Eduárd herceg nem vesztette el a trónöröklési rangsorban betöltött helyét (mivel elegett tett az 1701-es Act of Settlement előírásainak és az anglikán egyházhoz tartozó személlyel kötött házasságot).

Egyik fia, Nicholas szintén áttért a római katolikus vallásra, ő azonban ezzel automatikusan kizárta magát a trónöröklési rangsorból.

A herceg és a hercegné rezidenciája a Wren House, amely a Kensington-palota része.

A kenti herceg életének talán legmegdöbbentőbb, de azóta leleplezett titka, hogy tagja a világ egyik leghírhedtebb és legrejtélyesebb társaságának, a szabadkőműveseknek. A titkos szervezetbe 1963-ban vették fel, 1967-ben pedig nagymesterré avatták. Az ördögtől való, sátánistának titulált társaságot az Origo részletesen bemutatta. Eduárd kenti herceg nagyon szoros kapcsolatot ápolt II. Erzsébet királynővel egészen annak haláláig.

Forrás: Mirror