Kiderült, melyik az ország legjobb sajtos pizzája

pizza, nő
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Több mint 30 pizzát teszteltek szakértők, hogy kiderítsék, melyik a legjobb a boltban kapható pizzatermékek közül.
Vágólapra másolva!

Bár a frissen, kemencében sült pizzát nem helyettesítheti, azért a gyorsfagyasztott pizza is sokunk fagyasztójában ott lapul, hiszen ez az étel a hétköznapi vacsorák igazi megmentője. De vajon melyik a legfinomabb? A Maradok a pénzemnél blog csapata 31-féle sajtos pizzát kóstolt, amelyből az első ötöt mutatjuk be (a harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki) - az eredményeket a Blikk most tette közzé.

A kóstolás menete
A vakteszten a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület tagjai és laikus fogyasztók – összesen 13-an – vettek részt. A pizzák közül azokat kóstolták a szakértők, amelyeken a sajt dominált, legyen szó akár margherita, akár négysajtos változatról.

A pontozás feltételei

  • Illat: Fontos volt, hogy valamely összetevő illata markánsan érezhető legyen: fűszerek, paradicsom, sajt és a tészta aromája.
  • Állag: A szakértők a vékony, ropogós pizzatésztákat értékelték magasabb pontszámmal. A feltétek közül a szósz legyen kellő mennyiségben, de azért ne áztassa el a tésztát.
  • Íz: A tészta íze leginkább a pizza szélén érezhető magában, így arra külön figyeltek, hogy minden kóstoló kapjon szósz nélküli részt. A szósszal szemben nem volt nagy elvárás: natúr paradicsom némi fűszerrel, leginkább bazsalikommal. A sajt aromája legyen összhangban a fűszeres zamatokkal. A jellegtelen vagy nem természetes ízek kevesebb pontszámot kaptak.
Több mint 30 pizzát teszteltek, hogy megtalálják az ország legjobb sajtos pizzáját Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 EZ-Stock Studio/Shutterstock. No use without permission./Ez-Stock Studio

Értékelés

1. Penny Ready Pizza Mozzarella

Egységár: 2858 Ft/kg

Pontszám: 8,2/10 pont

Intenzív fűszeres és paradicsomos illat. A tészta vékony és ropogósra süthető, a feltét mennyisége jelentős. Sok fűszert, szárított, marinált paradicsomot és mozzarellát használtak, ez utóbbit jó arányban.

2. Pizza D'Oro 4 Formaggi

Egységár: 3969 Ft/kg,

Pontszám: 8,0/10 pont

Intenzív paradicsomos illat. Változó vastagságú tészta, ami jó állagú. A feltét vékony, így az aromája is enyhébb, viszont a sajt jó ízű és megfelelő intenzitású.

3-4-5. Spar Pizza 4 sajtos kövön sütött (fekete)

Egységár: 2856 Ft/kg

Pontszám: 7,8/10 pont

Finom sült sajt illatú, a tészta vékony és ropogós. A szósz szintén vékony, megfelelő mennyiségű és ízű zöldfűszer van rajta. A sajt íze kiemelkedik a többi összetevő közül és finom.

3-4-5. Auchan Pizza Chévre Mozzarella (fehér)

Egységár: 3 418 Ft/kg

Pontszám: 7,8/10 pont

Jellegzetes kecskesajt illatú, a tészta megfelelő vastagságú és ropogós. Enyhén érezhető a paradicsomos, fűszeres feltét íze, de a fő aroma a természetes és jellegzetes kecskesajté.

3-4-5. Auchan Chévre Páte Classique (fekete)

Egységár: 3418 Ft/kg

Pontszám: 7,8/10 pont

Jellegzetes kecskesajt illatú, a tészta megfelelő vastagságú és ropogós. Enyhén érezhető a paradicsomos, fűszeres feltét aromája, de a főíz itt is a természetes és jellegzetes kecskesajté.