Veszélyes etetőszékeket hívnak vissza, miután több gyerek megsérült azokban

A gyermek étvágytalanságának lehetséges okai és megoldásai etetés hiszti gyerek
Vágólapra másolva!
Több mint 85 ezer, online és a bolti kiskereskedelmi forgalomban értékesített etetőszéket hívnak vissza Észak-Amerikában, miután kéttucatnyi balesetről érkezett bejelentés a termékkel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A TOMY International játék- és gyerekszobai cég önkéntesen visszahív mintegy 83 ezer Boon Flair és Flair Elite modellű etetőszéket az Egyesült Államokban, valamint további 2850-et, amelyeket Kanadában értékesítettek – derül ki a The New York Times beszámolójából.

A képen az érintett etetőszék:

Az amerikai termékbiztonsági hivatal szerint az érintett termékek ülését rögzítő csavarok meglazulhatnak, ami életveszélyes lehet a gyermekek számára.

A vállalat eddig összesen 34 bejelentést kapott a problémával kapcsolatban, melyekből két tucat sérülésről is beszámolt. Ennek függvényében a vállalat és a szövetségi szabályozó hatóságok azt javasolják a vásárlóknak, hogy ne használják a fent említett etetőszékeket, és forduljanak a TOMY alkalmazottjaihoz az ingyenes javítókészletért, amelyet a vállalat weboldalán lehet megrendelni.

A székeket az interneten és olyan boltokban árulták, mint például a Bed Bath & Beyond, a Target és a Toys "R" Us. A Flair Elite modelleket 2008 és 2009 között értékesítették, míg a Flair modelleket 2008 januárjától 2017 februárjáig. A vásárlók a székeken található modellszámok segítségével tudják megállapítani, hogy a megvásárolt termék érintett-e a visszahívással.

A címlapi kép illusztráció!