A Reddit elkezd fizetni a legnépszerűbb bejegyzések szerzőinek

Diverse,Friends,Using,Their,Phones couple,friendship,smartphone,caucasian,boys,togetherness,young a
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A Reddit közösségi média platform bemutatta a tervét, melynek alapján elkezd fizetni a legnépszerűbb bejegyezések szerzőinek – egyelőre csak az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A Reddit bejelentette, hogy megosztja a bevételeit azokkal a felhasználókkal, akiket a többi felhasználó úgynevezett „arany-díjjal" jutalmaz, vagyis, akik a legnépszerűbb bejegyzéseket teszik közzé.

Az arany-jutalmak 1,99 dollár és 49 dollár között mozognak majd, és a felhasználók ennek akár a felét is megkaphatják – írja a BBC. A projekt keddtől indult el a platformon.

Maga az arany-díj már régóta része a Reddit felületének. Ennek funkciója, hogy a felhasználók egyfajta virtuális jutalomban részesíthetik azokat a bejegyzéseket és hozzászólásokat, melyeket különösen kedvelnek. Eddig az, aki ilyen jutalomban részesült, egy hétig használhatta hirdetésmentesen az oldalt.

Később pedig megjelent a platina-díj is, amely egy teljes hónap hirdetésmentes használatot tett lehetővé.

Vannak azonban olyan felhasználók és elemzők, akik szerint nem kockázatmentes a Reddit új bejelentése. A pénzügyi ösztönző ugyanis akár azt is eredményezheti, hogy egyre több felhasználó tudatosan és tömegesen hatásvadász tartalmakat kezd el posztolni, hiszen anyagilag is érdekelt lesz abban, hogy minél több interakciót generáljon.