Van 500 forintos kilóár alatt banán, méghozzá bandázsolt

banán, gyümölcs
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Ma is remek árakat találni a Gazdasági Versenyhivatal felügyelete alatt működő online Árfigyelőn. Bár ősszel számos, hazánkban is termő gyümölcsnek szezonja van, azoknak sem kell elkeseredniük, akik jó áron keresnek a déli gyümölcsök közé sorolt élelmiszereket.
Vágólapra másolva!

499 Ft koligrammonkénti áron kapható a bandázsolt banán a Lidlben az online Árfigyelő szerint. Ráadásul nem is kell találgatni, hogy melyik boltjukban, mert a diszkontlánc közlése alapján - amin az Árfigyelőn megjelenő ár látható - ez a vásárlói ár a Lidl minden üzletében érvényes, országosan. Ez most a legolcsóbb ár a gyümölcsre a nagy üzletláncok kínálatát tekintve.

Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Persze ehhez bandázsolt banánt kell venni, ami nem jelent mást, mint az áru kötegelését. A bandázsolás során a terméket kötegelik (vagy "övezik", azaz csomagolóanyaggal fogják körbe), majd így kerül a boltok polcaira.

Aki viszont lédig banánt vásárolna (azaz maga határozná meg a vásárolni kívánt mennyiséget a "kimérősből"), az Auchanban teheti meg ezt jelenleg a legolcsóbban, 598 Ft-os kilogrammonkénti áron.

A GVH tájékoztatása az online árfigyelőről:

Az árfigyelő honlapon megjelenített árak és információk tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek reklámnak vagy ajánlatnak, kizárólag az adatszolgáltatást teljesítő kereskedők által szolgáltatott adatokon alapulnak.
A honlapon szereplő adatok minden reggel legkésőbb 4 óráig frissülnek.