Leszállítottak két utast egy repülőről, mert nem ültek rá az összehányt ülésre

Air Canada, Boeing 787-9 Dreamliner
Az Air Canada Boeing 787-9 Dreamlinere - illusztráció
Vágólapra másolva!
Biztonsági őrök kísérték le az Air Canada légitársaság két utasát, akik nem akartak hányással borított ülésre ülni. Az esetről egy másik utas számolt be a közösségi oldalán, aki nem akarta szó nélkül hagyni a történteket.
Vágólapra másolva!

Egy nemrég közzétett Facebook-bejegyzésben az Air Canada légitársaság egyik utasa, Susan Benson, arról számolt be, hogy a Las Vegasból a kanadai Montrealba tartó járaton két utast azért szállítottak le a repülőgépről, mert nem akartak helyet foglalni hányással borított üléseken. Állítólag a légitársaság munkatársai a beszállítás előtt próbálták kitakarítani a bűzös székeket, amikre még parfümöt is fújtak. A szagot azonban nem sikerült eltűntetni - írja az Insider.

A két utas az Air Canada egyik légiutas-kísérőjének panaszkodott arról, hogy az ülésükön hányásmaradványok vannak. Az alkalmazott elnézést kért és közölte, hogy a járat tele van, így nincs más választásuk, helyet kell foglalniuk.

Az utasok azonban nem akartak öt órán keresztül a mocskos székeken ülni, hiába biztosítottak számukra takarókat, valamint törlőkendőket.

A képen az Air Canada Boeing 787-9 Dreamlinere Forrás: Anna Zvereva/commons.wikimedia.org/flickr.com

Nem sokkal később megjelent a pilóta, aki elmondta a két nőnek, hogy két választásuk van: vagy elhagyják a gépet saját elhatározásukból, és saját költségükön foglalnak másik járatra, vagy a biztonságiak lekísérik őket, és felkerülhetnek a repüléstilalmi listára, azaz nem repülhetnek a légitársaság járatain - a felháborodott utasok állítólag gorombák voltak a stewardess-szel. A környezetükben ülő utasok szerint azonban a két nő nem volt tiszteletlen, ám véleményük ellenére a pilóta visszament a repülő elejére, majd pár perccel később megjelentek a biztonsági őrök, hogy lekísérjék a két utast a gépről.

Az Air Canada még nem közült hivatalosan semmit az incidensről.