Eladó a kémregény-irodalom legendás szerzőjének egykori háza

john le carré
British writer John Le Carre attends a sreeening of Berlinale Special Series " The Night Manager " by Danish Susanne Bier and British David Farr screended during the 66th Berlinale Film Festival in Berlin on February 18, 2016. / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
A kémregény-irodalom legendás szerzője, John le Carré az 1960-as években az Egyesült Királyság cornwalli partvidékére költözött, és az író egykori otthona most eladóvá vált.
Vágólapra másolva!

John le Carré a kémregény-irodalom egyik legnevesebb alakja volt, akinek több regényét is megfilmesítették. Számos munkáját a Cornwall partjainál található Tregiffian Cottage néven ismert házban írta, ahol a 2020-as haláláig élt.

A sziklás parton elhelyezkedő kétszintes kőrezidencia négy hálószobát és ugyanennyi fürdőszobát foglal magában. A rajongók nagy örömére pedig le Carré dolgozószobája máig érintetlen maradt.

A három halászházból összeálló ingatlant most 3 millió fontért (kb. 1,35 milliárd forint) lehet megvásárolni. A szerző és felesége mintegy 60 éve vette meg a birtokot, melynek teljes lakóterülete (a melléképületekkel együtt) 465 négyzetméter.

A pazar kilátással rendelkező szerény ingatlanhoz egy fedett úszómedence is tartozik, amely az egyik faház-stílusú melléképületben van elrejtve.

Forrás: Robb Report