Horkoló, szellentő kutya tette pokollá egy pár 13 órás repülőútját

Warning strikes in Germany - Frankfurt Airport Railroad Strikes Tariffs Horizontal ECONOMY AIR TRAFFIC TRAFFIC PUBLIC SERVICE
27 March 2023, Hesse, Frankfurt/Main: As his flight to Paris was canceled, a man walks his dog through the otherwise deserted terminal of Frankfurt Airport. With a large-scale nationwide warning strike, the EVG and Verdi unions paralyzed large parts of public transport on Monday. Photo: Boris Roessler/dpa (Photo by BORIS ROESSLER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy horkoló és folyamatosan szellentő kutya mellett kellett 13 órán keresztül utaznia egy párnak, akik most kártérítést követelnek a Singapore Airlinestól.
Vágólapra másolva!

Warren és Gill Press Európából Új-Zélandra tartottak, amikor szembesültek a ténnyel, hogy nem lesz könnyű a repülőútjuk. Az út első szakaszán Párizsból Szingapúrba repültek a Singapore Airlines légitársaság egyik járatával. A repült idő nagyjából 13 óra volt.

A prémium osztályra szóló ülőhelyük ellenére az utazásukat egy folyamatosan szellentő és horkoló kutya keserítette meg.

A képen a Singapore Airlines egyik repülőgépe (illusztráció) Forrás: Singapore Airlines

Az egyik légiutaskísérő felajánlotta a párnak, hogy foglalják el a turista osztály hátulján található szabad helyeket, de a pár visszautasította a lehetőséget. A következő órákban a kutya szellentése egyre büdösebbé vált, ráadásul az állat Warren lábrészét is kisajátította - írja az Independent.

A Singapore Airlines reagált a történtekre. A légitársaság szóvivője elmondta, hogy bocsánatot kértek a pártól, amiért nem értesítették őket előre az állatról. Hozzátették, hogy a jövőben nem fognak kutyákat felengedni a Singapore Airlines járataira. Emellett fejenként 200 új-zélandi dollár értékű (körülbelül 42 ezer forint) utazási utalványt ajánlottak fel a kellemetlen élmények ellentételezésére, de a pár továbbra is ragaszkodik a teljes visszatérítéshez. Elmondásuk szerint azért fizettek a drágább osztályért, hogy kényelmesen tudjanak utazni.

Arról nincs információ, hogy a fedélzeten utazó állatnak melyik utas volt a gazdája, és hogy próbált-e valamit tenni azért, hogy elviselhetőbbé tegye az utat utastársai számára.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció / forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Boris Roessler