Gyilkos zombik lepték el a népszerű vidámparkot

Camelot vidámpark Lancashire-ben
Camelot vidámpark Lancashire-ben
Vágólapra másolva!
A Lancashire-i Camelot vidámparkba fénykorában, a '80-as években milliók látogatták. Aztán egyre kevesebb, míg 2012-ben végleg be nem zárták. Az utóbbi években pedig már egészen más, rémisztőbb célokra használják. 
Vágólapra másolva!

A vidámparkot 1983-ban nyitották meg, és egészen 2012-ig üzemelt. A szórakoztató létesítmény a "Camelot, Artúr király és a kerekasztal lovagjai" történetén alapult.

Camelot vidámpark Lancashire-ben Forrás: Wikipedia

A vidámparkban többféle hullámvasút, csúszda, mini golf, go-kart, és egyéb izgalmas szórakozási lehetőség közül lehetett választani, ami nagyobb családok és fiatalok egyik kedvenc időtöltése volt. A legkedveltebb hullámvasutak a Whirlwind (egy Maurer Söhne pörgős hullámvasút), a Knightmare és az Excalibur voltak.

Knightmare Ride a Camelot vidámparkban Forrás: Wikipedia

2012. november 4-én az üzemeltető Knight's Leisure bejelentette, hogy a drámaian csökkenő látogatószám miatt bezárják a vidámparkot. Ezt követően néhány hullámvasutat eladtak, ezek közé tartozott a Whirlwind is, amit áthelyeztek a németországi Skyline Parkba, de sok egyéb játékszer a mai napig az elhagyatott területen rohad.

A látogatók száma egyébként akkor kezdett látványosan visszaesni, amikor a park eredeti tulajdonosa, a Story Group megvált a parktól és 1986-ban eladta azt a Granada Group-nak. Igaz 1987-ben még 2 és fél millióan mentek oda kikapcsolódni, de 1995-ben már csak félmillióan. A cég a kudarc miatt ugyancsak értékesítette a parkot, az új tulajdonos a Prime Resorts Limited lett, és nekik köszönhetően némi fejlesztés is megvalósult. 2009-re azonban már csak mindössze pár százezresre volt tehető a parkot felkeresők száma. Ebben az évben a Story Homes lakásépítő cég vásárolta fel a parkot. Több csúszdát is megsemmisítettek, és úgy tűnt, hogy idővel lakóházak épülnek majd a helyszínen. A helyi önkormányzat azonban a zöldövezetre vonatkozó aggályokra hivatkozva elutasította ezt a tervet.

Az elhagyott Camelot vidámparkról készült felvételeken jól látszik, mennyire elvadult a valamikor népszerű helyszín, a játékszerek rohadásnak indultak, és a graffitik mellett mindenfelé a gazos természet vette át az uralmat.

2022-ben meglepetésszerű és egyben horrorisztikus fordulatot vett a vidámpark élete. Február és április között ugyanis egy félelmetes autós zombis témájú horrorélménynek adott helyszínt, amelyet a Park N' Party üzemeltetett Camelot Rises (felemelkedik) néven. Az apokaliptikus ihletésű esemény során a vendégek autóikkal felfedezhették az "emberhúsra éhes" zombiktól hemzsegő parkot, ahol a katonai személyzet feladata az volt, hogy "megölje" őket, és megtartsa az irányítást a park felett.

Az elhagyatott Camelot vidámpark idén szeptembertől egészen novemberig ismét megnyitotta kapuit a hátborzongató élményekre vágyó vendégek előtt. Az egykor nyugodt szórakozást kínáló park mára tehát a világ leghosszabb szabadtéri horror attrakciójának helyszíne lett.

Forrás: Mirror