Hihetetlen: aranyrudakat árul a népszerű áruházlánc

Horizontal
A Costco Wholesale warehouse location in Woodbridge, Virginia, January 5, 2016. AFP PHOTO / SAUL LOEB / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Vágólapra másolva!
A Costco arról ismert, hogy kedvező árakon lehet a legkülönbözőbb termékeket megvásárolni az áruházban. Ezek közé tartoznak az élelmiszerek, a bőröndök, az elektronikai eszközök – és most az aranyrudak is.
Vágólapra másolva!

Feltehetőleg a Costco amerikai áruházlánc online vásárlói is meglepődtek, amikor azzal találkoztak, hogy a hétköznapi használati tárgyak mellett aranyrudat is vásárolhatnak a vállalat honlapján. A kiskereskedelmi óriás weboldalán ugyanis egy 1 unciás Suisse Lady Fortuna Veriscan névre keresztelt, egyedi kidolgozású aranyrudat lehet vásárolni.

A napokban 1900 dollárért kínálták az aranyrudat, és ez az ár nagyjából meg is felel az azonnali szállítású arany tőzsdei árfolyamának

– írja a CNBC.

A Costco kedden közölte, hogy az ártól függetlenül hatalmas a kereslet az aranyrúdra. A vállalat pénzügyi igazgatója, Richard Galanti egyenesen úgy nyilatkozott, hogy az aranyrudat „úgy viszik, mint a süteményt".

Nem mindenki vásárolhatja meg azonban a különleges terméket. Az aranyrúd csak a Costco tagsággal rendelkezők számára elérhető. A tagság éves díja (programtól függően) 60 vagy 120 dollár.

A CNBC által megkérdezett aranypiaci szakértő szerint a Costco lépése ügyes marketingfogás, ugyanis a rendkívüli termékkel elérik, hogy bekerüljenek a hírekbe.

Emellett pedig az arany iránt világszerte megnőtt a kereslet, vagyis nem meglepő, hogy a Costco aranyrúdjára is sokan akarnak lecsapni.

Az arany árfolyama az elmúlt évben 15 százalékot, az elmúlt öt évben pedig több mint 55 százalékot erősödött.