Ez a remekmű a világ egyik legkülönlegesebb otthona

Comói-tó, olaszország, tó, Como,
Famous luxury villa Monastero, stunning botanical garden decorated with mediterranean oleander flowers, lake Como, Varenna, Lombardy region, Italy, Europe
Vágólapra másolva!
A Comói-tó közelében, Griante városában található a világ egyik legkülönlegesebb otthona. Az épület ugyanis egy üvegház, melyet az 1900-as párizsi világkiállítás nyertes modellje ihletett.
Vágólapra másolva!

Az olaszországi Griante településén található a Villa Maria Greenhouse néven ismert üvegház. A négy hálószobával és ugyanennyi fürdőszobával rendelkező otthon azonban sokkal inkább tűnik múzeumnak vagy építészeti műalkotásnak, mint vidéki háznak.

Az Art Nouveau stílusban tervezett épület eredetileg 1901-ben készült el, mégpedig az 1900-as párizsi világkiállítás díjnyertes üvegház modellje alapján. Az épületet 1985 és 1990 között alapjaiban felújították, és ekkor vált teljes egészében lakhatóvá.

A telek 1 hektáron terül el, a Villa Maria parkban. Jelenleg két épületrészből áll. Az egyik a 380 négyzetméter területű üvegház, míg a másik egy különálló villa.

Griante egyébként 50 méter magasan fekszik a Comói-tó fölött, és bár a településnek nincs közvetlen összeköttetése a tóval, autóval könnyedén megközelíthető nemcsak a vízpart, de a környező éttermek és más vendéglátóhelyek is.

Noha a képek alapján valóban olyan érzése lehet a látogatónak, mintha egy múzeumba érkezne meg, számos kiegészítő biztosítja a kötetlenebb szórakozást. A telken található például egy hatalmas medence és egy füves teniszpálya. Bár privát parkrész is tartozik az ingatlanhoz, a lakók és a vendégek sétálhatnak a közeli Villa Maria park több százéves fái között.

Forrás: Robb Report