Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elkelt az USA egykori legdrágább ingatlana

usa legdrágább eladott házak, Copper Beech Farm
Vágólapra másolva!
Eladták a házat, amely néhány éve még az egész Egyesült Államok legdrágább lakóingatlanának számított. Bár azóta megdöntötték a rekordját, a legújabb tulajdonosa így is döbbenetesen magas összeget, közel 140 millió dollárt fizetett a kastélyért.
Vágólapra másolva!

A Copper Beech Farm néven ismert ingatlan egy történelmi birtok a Connecticut államban található Greenwich településén, és nem is olyan régen még ez volt az egész Egyesült Államok legdrágább lakóingatlana. Bár a rekordját 2019-ben megdöntötték, most újra gazdát cserélt, és az új tulajdonos 138,8 millió dollárt, vagyis több mint 49 milliárd forintot fizetett érte.

A korábban 150 millió dollárért meghirdetett kastély ezzel állami rekordot döntött, és ez volt Connecticut történetének legmagasabb értékű tranzakciója. Országos összevetésben az üzlet a kilencedik helyen áll.

A palota legutóbb 2014-ben cserélt gazdát, akkor 120 millió dollárért. Abban az időben egy Conservation Insitute nevű cég volt a vevő, és ezzel történelmi árrekordot állított be az amerikai lakóingatlanok körében. A trónról 2019-ben taszították le az adásvételt, amikor Ken Griffin milliárdos 238 millió dollárt fizetett egy New York-i penthouse luxuslakásért.

Az eredetileg Kincraig névre keresztelt birtok egy több mint 20 hektáros telken elterülő épületegyüttest foglal magában, és a Long Island Sound mentén elterülő privát félszigeten fekszik. A rezidencia története 1898-ig nyúlik vissza, ám azóta többször is felújították.

A főépület lakóterülete 1254 négyzetméter, és a belső terei az átalakítások ellenére is megőriztek történelmi elemeket. Ilyen például a viktoriánus korszakból származó tölgyfa lambéria, a 3,5 méter magas mennyezet, valamint a kilenc impozáns kandalló.

A nyolc hálószobás, francia reneszánsz stílusú kastélyhoz a fentiek mellett két privát strand, egy füves teniszpálya, egy 23 méter hosszú úszómedence, két üvegház, valamint nagyjából félmérföldnyi saját vízpart tartozik.

Forrás: Robb Report

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről