Egy kertbe csapódott egy repülőgép vészcsúszdája - kép

United Airlines Boeing 767
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
A United Airlines Boeing 767-es repülőgépe hétfőn a levegőben elvesztette a vészhelyzeti evakuációs csúszdáját, ami végül a chicagói O'Hare nemzetközi repülőtér közelében egy ház udvarán kötött ki – közölték a helyi hatóságok és egy szemtanú.
Vágólapra másolva!

Az evakuációs csúszda hétfőn dél körül esett le egy lakos hátsó kertjébe az északi Chester Avenue közelében, a chicagói O'Hare nemzetközi repülőtérhez közel. Az USA Today cikke szerint nem sérült meg senki, a United Airlines Boeing 767-es repülőgépe pedig biztonságosan leszállt a célállomáson. Először a járat karbantartói vették észre, hogy eltűnt az evakuációs csúszda.

Robbanásszerűen érkezett a kertbe a vészcsúszda:

A United Airlines közölte:

a gépen 155 utas és 10 fős személyzet tartózkodott.

A WLS-TV beszámolója szerint a lakos, akinek a hátsó kertjében landolt a csúszda, nem volt otthon. A fia és apósa viszont jelen voltak, amikor a tárgy robbanásszerűen a földre érkezett. Patrick Devitt, a háza tulajdonosa elmondta, hogy a csúszda az otthonának egy részébe csapódott, megrongálva a tetőt, a lefolyócsövet és egy ablakrácsot.

Az Origo korábban megírta, hogy 2006-ban szintén egy Boeing 767 típusú repülőgép magyarországi karbantartásról indult utasok nélkül Spanyolországba, amikor levált az egyik felfújható műanyag vészmentő csúszdája, feltételezhetően a Budakeszi és Budaörs közötti térségben. A repülő végül gond nélkül leszállt a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.

A címlapi kép illusztráció!