Egyre többet keres képeivel a festegető disznó

Pigcasso, festő malac
Pigcasso, a milliomos festő malac
Vágólapra másolva!
Ma már több millió fontot érnek a 2016-ban egy vágóhídról kimentett és elképesztően tehetségesnek bizonyult malacka kompozíciói. A fajtáját tekintve hízósertés így kiérdemelten kapta meg Picasso nevét idéző "Pigcasso" művésznevet. 
Vágólapra másolva!

A nem mindennapi négylábú jószágról az Origo is írt, például azt, hogy a 2016 óta az eredetileg levágásra szánt Pigcasso a franschhoeki állatjóléti menhelyen él, ahol annak alapítója, Joanne Lefton fedezte fel a tehetségét.

A malacka festményei megnyerték a svájci Swatch óragyártó szakembereinek tetszését is,

és együttműködési megállapodást kötöttek a dél-afrikai farmmal. Ennek keretében egyes óráik lapját és szíját Pigcasso festette képek részleteivel illusztrálják, és azokat - akkor - 120 dollárért (kb. 34 ezer forint) kínálták a vásárlóknak.

Amikor az állatmenhely vezetőjének is feltűnt, hogy mennyien érdeklődnek a csodamalac képei iránt, elkezdte árusítani ezeket, ennek révén pedig egy vagyont gyűjtött, amiből a pénzszűkében lévő menhely üzemeltetését fizetik.

A sertés egyik alkotása például 20.000 fontért (kb. 9 millió forint) talált gazdára - ezzel Pigcasso beírta magát a történelembe, hiszen ennyit még soha nem fizettek egy állati festményért.

Munkában Pigcasso, a milliomos festő malac Forrás: Youtube

- nyilatkozta Lefton.

"Pigcasso-nak köszönhetően társai boldogan élhetnek és a farmot nem fenyegeti semmiféle anyagi probléma" - tette hozzá.

A jólétében nagyra hízott disznónak egyébként már saját Facebook és hivatalos oldala is van, ahová folyamatosan felteszik a megvételre kínált festményeit. Ezen a videón például alkotás közben láthatjuk a művészt:

Forrás: Daily Star