7,5 millió forintot veszített egy nyugdíjas azzal, hogy ajándékba adta kanapéját

nappali piros párna szürke kanapé
Vágólapra másolva!
Elvesztette a 17.000 fontnyi (kb. 7.5 millió forint) megtakarítását egy brit nyugdíjaskorú férfi, miután elajándékozta a kanapéját, ám elfelejtette, hogy korábban készpénzt rejtett bele - írja a The Sun. 
Vágólapra másolva!

A férfi most kétségbeesetten igyekszik nyomára bukkanni a bútor szerencsés új tulajdonosának, hogy visszakaphassa hosszú időn át kuporgatott megtakarítását.

Az ausztráliai Queenslandből származó nyugdíjas akkor döntött úgy, hogy elajándékozza a bőrkanapét, amikor háza renoválása elkezdődött. A férfi azt tervezte, hogy jelentősen csökkenti otthona méretét, ezért is szeretett volna megszabadulni a kanapétól, amely egy öt darabos garnitúra része volt.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Habár emlékezett rá, hogy a garnitúra egyik darabjának valamelyik párnájába rejtette a készpénzét, azt azonban már nem, hogy ez pontosan melyik is volt.

Amikor adományként felkínálta a kanapéját, elfelejtette megnézni, hogy nincs-e véletlenül annak díszpárnájában a megtakarítása.

Az idős férfi azonban azóta sem járt sikerrel a kanapéjának felkutatásában. Miután kapcsolatba lépett azzal az üzlettel, amelynek átadta, kiderült, hogy a kanapét néhány napon belül eladták és el is vitték - így pedig már lehetetlenné vált a vevő felkutatása. Még a közösségi média felületére is felrakott egy posztot, és jutalmat is ígért, ha visszakapja a bútort, de ezzel sem ért el semmit.

A nyugdíjas így nyilatkozott: "Azt hiszem, az fáj igazán, hogy ezt a hatalmas veszteséget csakis magamnak köszönhetem, és nem tudom elhinni, hogy milyen mérhetetlneül ostoba voltam."

A férfi azt reméli, hogy a kanapé egy szegényebb emberhez került, akinek nagy szüksége is van erre a hatalmas összegre és jó irányba fordulhat vele az élete.