Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ötven éve még falu volt napjaink egyik nagy pénzügyi központja

város, tokió, fejlődés, növekedés, előtte, utána
Vágólapra másolva!
A világ legrégebbi, folyamatosan lakott városa Damaszkusz, Szíria fővárosa, amely már 11 ezer esztendeje létezik, és - az elmúlt időszak háborús pusztításait megelőzően - évszázadok alatt viszonylag keveset változott. Azonban nem sok város mutatja ugyanezt az állandóságot ilyen hosszú időn át, sőt, a legtöbbjük hatalmas és bámulatos fejlődésen megy keresztül a története során. Képes összeállításunkban ezt mutatjuk be néhány nagyváros példáján.
Vágólapra másolva!

A világ leghíresebb városai és fővárosai közül sok, mint például Kuala Lumpur vagy Szöul, már alig hasonlít korábbi önmagára. Vannak olyan települések is, mint például Dubaj, amely egészen a közelmúltig lényegében még csak nem is létezett, most viszont elképesztő építészeti megoldásokkal a világ legnépszerűbb turisztikai célponjai közé tartoznak.

Az alábbi válogatásban napjaink legnagyobb világvárosainak fotóit mutatjuk, egykor és ma:

Dubaj, az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa:

Szöul, a Koreai Köztársaság fővárosa, valamint a világ egyik vezető pénzügyi és kereskedelmi központja:

Rio de Janeiro, Brazília második legnagyobb városa, és az a UNESCO világörökségének része:

Sydney, Ausztrália második legnagyobb városa, amelyet 1788-ban a brit gyarmatosítók alapítottak, az elítélt raboknak létrehozva egy büntetőkolóniát:

London, az Egyesült Királyság fővárosa, amelynek története egészen a rómaiakig nyúlik vissza. Ma a világ egyik legbefolyásosabb városa, mind üzleti, mind kulturális szempontból:

A cikk még nem ért véget, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről