Újabb hazai húsipari cég tett bejelentést

CSELEKVÉS HÉTKÖZNAPI férfiak munkában TÁRGY ÖLTÖZÉK védőruha üzem nyers hús
Pápa, 2007. november 7. Az év végi ünnepekre készülnek a Pápai Hús Zrt-nél. A tervek szerint mintegy 320 ezer sertést vágnak le és dolgoznak fel. Termékkörük a sonkafélék, konzervek és töltelékáruk. Új fejlesztéseiket november 20-22 között a Foodapest élelmiszer-ipari szakkiállításon mutatják be. A cég 2006. december 14-től felszámolás alatt áll, ennek ellenére a fokozatos fejlesztéseknek köszönhetően a tavalyi 600 millió forintos veszteség az idén a felére csökkent és jövőre nyereséggel szeretnének zárni. MTI Fotó: Nagy Lajos
Vágólapra másolva!
Termelői oldalról az utóbbi időszak a húsipart is kedvezőtlenül érintette. A Pápai Húsnál a fejlődés kulcsát a termékportfólió szélesítésében, valamint a minél nagyobb piaci jelenlétben látják - írja közleményében a vállalat.
Vágólapra másolva!

Érdemi fejlesztéseket hajt végre a Pápai Hús, amellyel az utóbbi évek kedvezőtlen piaci eredményeit szeretné ellensúlyozni. Ez természetesen komoly forrásokat igényel, de a modernizáció és a termékportfólió bővítés bizonyosan megtérül – vélik a cégnél. Ezeknek is betudható az elmúlt évi forgalomnövekedés. A 2021-es év nettó árbevétele 18,374 milliárdról, 2022-ben 21 milliárd fölé nőtt.

– mondta Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezető igazgatója.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Nagy Lajos

A Pápai Hús a hazai piacon úttörő szerepet játszik a húshelyettesítő termékek gyártásában és forgalmazásában. Nem titkoltan vezető szerepet kívánnak betölteni a hazai vegán, húshelyettesítő készítmények esetében, ezért folyamatosan fejlesztik és tökéletesítik ezen termelési ágat. A húsfeldolgozás miatt meglévő magas szintű élelmiszerbiztonsági és minőségirányítási színvonalhoz újabb receptúrákat és gyártási kultúrát kellett kialakítani. A professzionális szakembergárdának és az elszántságnak köszönhetően ez sikerült.

A Papa de Vega termékcsalád 2020 óta megtalálható az üzletek polcain. Ennek egyik legújabb eleme az idén nyáron megjelenő vegán steak és kebab húspótló termékek, amelyek megjelenését a grillszezonhoz igazították. Magyarországon ez lesz az első forgalomba kerülő előhűtött vegán steak. Íze, illata és textúrája is megtévesztheti a legszakavatottabb kóstolót is. Mindemellett hőkezelés, szeletelés közben viselkedni is úgy viselkedik az új termék, mint alternatívája.

A termékcsalád népszerűsége folyamatosan növekszik. Minden éveben nagyjából duplájára nő az értékesítésük, valamint a Pápai több hálózatnak is gyárt már saját márkás vegán készítményeket.

A fejlődés további elemét a minél szélesebb körű jelenlétben látják a Pápai Húsnál. Ennek legújabb eredménye, hogy a vállalat vegán termékei is ma már minden jelentős hazai élelmiszerkereskedelmi láncban elérhetőek - írják.