Méregdrága csodaautók, amelyekben Tom Cruise megmentette a világot

Mission impossible, Protocole, fantome, BMW i8,
Mission Impossible Fantom protocol felvételein a BMW I8-as
Vágólapra másolva!
A Mission: Impossible egy klasszikus akció-thriller film, ami akkora sikert aratott, hogy a folytatások készítésével azóta sem álltak le, így a főszerepben mindig visszatérő Tom Cruise már bő negyedszázada játszhatja el a titkosügynök Ethan Hunt karakterét. A filmek látványos és költséges akciójeleneteihez több száz különböző autót használtak fel, köztük igazi különlegességeket is. A franchise rajongói, különösen, ha egyúttal autófanatikusok és kellően gazdagok is, bizonyára örömmel szereznék be a filmben látott modellek egyikét. De melyik mennyibe kerül a valóságban? Mutatjuk!
Vágólapra másolva!

Lincoln Town Car limuzin (40.000 dollár, kb. 14 millió forint)

Ez az elegáns jármű a széria harmadik részében szerepelt,

a főgonosz emberei ebben vették fel Hunt-ot egy vasútállomáson, hogy az elrabolt feleségéhez vigyék.

A Lincoln a Ford amerikai járműgyártó vállalat luxusautó alosztálya. Az 1940-es tömeggyártásával a Lincoln Continental életre hívta a luxus személyautó kategóriát. A Ford csupán 1992-ben vásárolta fel a vállalatot, amely már jóval korábban, 1959-ben megalkotta a Town Car-t, és ennek limuzin változatát. Bár a limuzinokat többnyire inkább bérlik, mint vásárolják, az igazán vagyonosak mégis szeretik, ha az ő nevük szerepel a tulajdoni lapon. A limuzin tágas belső tere és elegáns kialakítása tökéletes választás a nézők elkábítására. A motorháztető alatt 4,6 literes V8-as motor dolgozik. Érdekes módon a 2003-as Lincoln Town Car egyáltalán nem tartozik a méregdrága limuzinok közé, így némileg több potenciális vásárló számára lehet elérhető, mint az összeállításunkban szereplő többi jármű.

2013 Land-Rover Range Rover Series IV (50.000 dollár)

Az autó a Titkos Nemzet című részben annak a Solomon Lane által irányított Szindikátus nevű szélhámos szervezetnek a választása, amelyet Ethan Hunt-nak és csapatának kell felszámolnia. Ez a robusztus SUV egy 5,0 literes V8-as motorral rendelkezik, amely 375 lóerőt jelent. Az autó terepjáró képességei és fényűző belseje a stílus és tartalom látványos keverékévé teszi. Habár ez az autó sem számít kifejezetten drágának, megjelenése mégis gazdagságot sugároz.

Alfa Romeo 166 (50.000 dollár)

A 166-os számít az Alfa Romeo utolsó nagyautójának, ami éppen huszonöt éve jelent meg a piacon. Az Alfa Romeo ismét mércét kívánt állítani a sportos limuzinok között, ezért a műszaki tartalom jelentős előrelépésnek számított elődjéhez képest. A 166-os elől kettős keresztlengőkaros, hátul multilink felfüggesztést kapott, a kormánykerék mögötti fülekkel kapcsolható robotizált váltó is különlegességnek számított megjelenésekor. A karosszériája tele van izgalmas részletekkel, és a felszereltsége is csábítóan gazdag.

A kínálat igazi gyöngyszeme lett a 240 lóerős 3,2 literes V6-os, amivel 245 km/órával száguldhatott a nagy Alfa.

Az elegáns Alfa Romeo 166 a Mission: Impossible harmadik filmjében jut szerephez, amit az egyik bűnöző vezet, miközben Ethan Hunt-ot üldözi Olaszország utcáin keresztül. Ebben a filmben a veszélyt ezúttal egy rejtélyes és rendkívül veszélyes gonosztevő jelenti, aki nemcsak a világot, hanem Hunt menyasszonyát is fenyegeti. Az olasz szedánt egy 3,2 literes V6-os motor hajtja. Az elegáns dizájn és a lenyűgöző teljesítmény minden titkosügynök számára megfelelő választássá teszi.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik, kérjük lapozzon!