Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Új város Kuvaitban, kétezer kilométeres vasúthálózat, és a jövő települése a sivatagban

Silk City
Vágólapra másolva!
Számos olyan, igazán drága nagyberuházás, illetve átfogó fejlesztési projekt megvalósítása zajlik a világon, melyek kivitelezését már a koronavírus-járvány előtt elkezdték. Ezek az úgynevezett megaprojektek világszerte egyre nagyobb méreteket öltenek, és egyre költségesebbek is. Egy friss összesítésben elemzők megvizsgálták, hogy melyek jelenleg a világ legdrágább projektjei, legnagyobb összegű beruházásai.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években a világ legnagyobb megaprojektjei az Arab-öböl térségében összpontosultak. Jelenleg több olyan projekt is folyamatban van, melynek tervezett költsége meghaladja a 100 milliárd dollárt – miközben néhány éve még a 10 milliárd dolláros tervek is megaprojekteknek számítottak.

Az 1Build építőipari szoftvercég becslései szerint pedig

még az évtized vége előtt elindulhat az első olyan projekt, melynek becsült költsége meghaladhatja az 1000 milliárd dollárt

– írja a Statista. Ez felfoghatatlanul nagy összeg, ha egyszerűen forintra váltjuk a nagyjából aktuálus árfolyam alapján, akkor 350 ezer milliárd forintot kapunk.

Ez persze az abszolút csúcs, s bár a már zajló fejlesztések költségei nem érik el ezt az értéket, rengeteg pénzbe kerülnek. Mutatjuk a jelenleg futó projektek toplistáját a tervezett költségek alapján.

Lapozzon, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről