Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mintegy 9 milliárd forintot érhet ez a körte alakú kék kő

Namíbia, gyémánt, De Beers, kolmanskop,   jewellery Horizontal DIAMOND
A model holds the ‘De Beers Millennium Jewel 4’, a rare Oval Internally Flawless Fancy Vivid Blue Diamond weighing 10.10 carats – the largest oval fancy vivid blue diamond ever to appear at auction, which is expected to reach between Ł21,200,000 - Ł24,700,000 GBP (27,000,000 - 31,600,000 Euros, $ 30 - 35m USD), at a press preview in London on March 15, 2016. The stone will be offered for sale in Sotheby’s Hong Kong Magnificent Jewels and Jadeite Sale on April 5, 2016. - Offered for sale from an Asian private collection, ‘De Beers Millennium Jewel 4’ is the only oval-shaped stone among the twelve rare diamonds - eleven blue and one colourless – that form the De Beers Millennium Jewels collection unveiled in 2000. (Photo by Leon NEAL / AFP)
Vágólapra másolva!
Május második hetében árvereznek el egy igazi gyémántkülönlegességet Genfben. A Bulgari Laguna Blu névre hallgató ékkőért a becslések szerint közel több mint 20 millió svájci frankot fizethet a következő tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

Jövő héten, Genfben bocsátják árverésre a Bulgari Laguna Blu névre keresztelt különleges gyémántot. A 11,16 karátos élénk kék gyémántért a becslések szerint

22-25 millió svájci frankot fizethet a következő tulajdonosa, ami hozzávetőleg 8,4-9,5 milliárd forintnak felel meg

– írja a Mining.com.

A körte alakú ékkő gazdag kék árnyalattal rendelkezik, és ez a Gemological Institute of America (GIA) által eddig legmagasabb osztályzatot kapott kék gyémánt – mondta Olivier Wagner, az aukciót bonyolító Sotheby's genfi ékszerüzletágának vezetője.

Emellett a Bulgari Laguna Blu lesz a harmadik legnagyobb körte alakú élénk kék gyémánt, amely valaha árverésen kelt el.

A GIA a színük intenzitása alapján osztályozza a gyémántokat, és csak a legerősebb telítettségű ékköveket minősítik „élénk" színűnek. A kék gyémántok esetében pedig ez a minősítés olyan ritka, hogy a GIA által értékeltek közül csupán kevesebb mint 1 százalék minősül „élénk" színűnek. A Sotheby's szakértői hangsúlyozták, a Bulgari Laguna Blu azért is számít ritkaságnak, mert nincs jelen benne másodlagos színárnyalat.

A drágakő egyébként hétfőn, a New York-i Met gálán debütált a nagyközönség előtt, és várhatóan jelentős érdeklődés mutatkozik majd iránta a jövő heti aukción. A Bulgari ékszerház eredetileg gyűrűben használta fel az ékkövet, az eredeti tulajdonos megbízásából. Ezt 1970-ben eladták, és most egy nyaklánc részét képezi.

Címlapi képünk illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről