Hátborzongató, strandon talált tárgyakra költenek rengeteget egy árverésen

Babák szigete Mexikóváros
Vágólapra másolva!
Ijesztő és különleges, strandokon talált tárgyakat, például hátborzongató babákat, üvegszálas hableányt és lábprotézist is árverésre bocsátanak az éves Tony's Trash to Treasure aukción a Roberts Point Parkban, Port Aransasban.
Vágólapra másolva!

A leleteket a Texasi Egyetem Tengerészeti Intézetének munkatársai gyűjtötték össze tavaly egy texasi rezervátum (Mission-Aransas National Estuarine Research Reserve) strandjain, miközben partra vetett tengeri teknősök után kutattak.

A tárgyak eladásából befolyó összeget egy helyi, vadon élő állatokat rehabilitáló csoportnak utalják majd át.

Olyan különleges tárgyakat is árverésre bocsátanak most szombaton, mint az interneten már híressé vált kagylóktól megkövesedett baba (barnacle doll), egy varázsigés üveg, haiti pénz, egy régi biblia, egy kínai sör, egy 1800-as évekbeli gőzhajó szénkészletéből egy darab, és egy palackba zárt üzenet, ami valószínűleg Jamaicaból utazott egészen Texasig.

- nyilatkozta Jace Tunnell, a Mission-Aransas rezervátum igazgatója.

Az érdekesebb leleteket a Strandfésülés című heti vlog-ban is közzéteszik.

Tengerpart Texasban (Galveston) Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Callaghan O'hare

Tavaly John Oliver, a Last Week Tonight műsorvezetője 10.000 dollárt fizetett egy kopasz, szemek és végtagok nélküli vízben talált barnacle baba rejtekhelyéért.

Forrás: Daily Star

Cikkünk címlapi képeként illusztrációként használjuk a Mexikóvárosban található "Babák szigete" nevű turistalátványosságnál készült felvételt.