Kibérelt egy vendég egy Airbnb szállást, de főzni sem engedték benne

FRA - AIRBNB ILLUSTRATION airbnb location immobiliere economie rouge logo airbnb loue loué louer locations immobiličre habitat habitats clef clefs particulier entre particuliers Horizontal LOGO
Illustrative image of AIRBNB, with a keyring in the foreground. Excideuil. Dordogne. France. December 11, 2020. Photograph by Romain Longieras / Hans Lucas. Image d illustration de AIRBNB, avec un trousseau de clef au premier plan. Excideuil. Dordogne. France. 11 decembre 2020. Photographie de Romain Longieras / Hans Lucas. (Photo by Romain Longieras / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Szigorú szabályok listája várt egy vendéget egy Airbnb-szálláson, a szállásadója többek között tiltotta a főzést a lakásban. Az előírások néhány megszokott szabályt is tartalmaztak, mint például az épületen belüli dohányzás tilalmát.
Vágólapra másolva!

A Mirror beszámolója szerint egy Airbnb-vendéget szigorú szabályok listája fogadta, amikor megérkezett a szállására. A házigazda megtiltotta a konyha használatát, emellett a vendég a mosógépet sem használhatta kedvére.

A házigazda szabályai szerint csak azok használhatják a berendezést, akik hosszabb időre szeretnének megszállni a lakásában, de ők is csak négynaponta egy alkalommal tehetik ezt meg.

A képen az Airbnb logója látható Forrás: Hans Lucas via AFP/Romain Longieras / Hans Lucas/Romain Longieras

A vendég a Reddit oldalán kifejtette, hogy bár az ingatlan ára elfogadható volt, 25-30 font éjszakánként, a szabályok miatt a ház inkább egy szállodának felelt meg. A szálláson, a felsorolt előírásokon kívül, tilos látogatókat fogadni, valamint az internetszolgáltatást is csak korlátozottan lehet igénybe venni (pl. videóhívásoknál). Továbbá a házigazda csak az első napon biztosít WC-papírt, ami azt jelenti, hogy bárki, aki hosszabb ideig marad, magának kell azt beszereznie.

A posztot, illetve a vendég felháborodását rengeteg kommentelő osztotta meg. Többségük szerint ha a szállást konyhával és wifi-vel hirdették meg, úgy az utazó jogosan tehet panaszt a vállalatnál. Voltak ugyanakkor olyanok, akik árnyalták a képet. Egy hozzászóló ezt írta: "A lakásom második szobáját albérletbe adom ki, így elég jól ismerem a másik oldalt is, azt, milyen szabályokat miért hoznak a házigazdák. Például egy házigazda nem hirdetheti a szobát mosógép használatával, konyhával vagy wifivel, ha nem tudja biztosítani azok ingyenes hozzáférését." Ugyanakkor arra egyelőre nincs választ, a kérdéses brit szállásadó miért hozta meg ezeket a korlátozó rendelkezéseit.