Eladó egy sziget, ahol Agatha Christie két regénye játszódott

burgh island hotel, Burgh Island Hotel Opens To Guests After Coronavrius Lockdown bestof topix
KINGSBRIDGE, ENGLAND - JULY 07: A general view of Burgh Island Hotel on July 07, 2020 in Bigbury-on-Sea, United Kingdom. The Art Deco Burgh Island Hotel is located on a tidal island near the small seaside village of Bigbury-on Sea. It is approximately 250 meters from the mainland and at high tide is reached by a sea tractor. Burgh Island has been the setting for a number of films and was frequented in the 1930s by some of London's rich and famous, including Noel Coward. (Photo by Finnbarr Webster/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Eladó egy sziget, illetve a rajta található szálloda, ahol Agatha Christie két regénye is játszódott. A szigetet most 15 millió fontért, vagyis nagyjából 6,5 milliárd forintért árulják.
Vágólapra másolva!

A dél-devoni Bigbury-on-Sea mellett található a Burgh-sziget, melyen az a szálloda fekszik, ahol Agatha Christie is megszállt, és amely az írónő két regényét is megihlette. A szigetet és a fehér, art deco stílusú szállodát legutóbb 2018-ban adták el, akkor mintegy 8,4 millió fontért.

A Burgh-sziget Agatha Christie két regényében is helyet kapott Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Finnbarr Webster

Az írónő számára a sziget és a szálloda adott ihletet az 1939-ben megjelent Tíz kicsi néger című regény helyszínének megalkotásához, illetve a Nyaraló gyilkosok című Poirot-történethez is. Utóbbi 2002-es filmadaptációját pedig a Burgh-szigeten forgatták.

A tulajdonos, Giles Fuchs a BBC-nek elmondta, hogy a szálloda átalakítására 2022-ben kapott engedélyt, 7-10 millió font értékben. A tervezett fejlesztés magában foglalja a szálloda új nyugati szárnyának megépítését, a szigeten található bár és pub bővítését, új személyzeti szobák kialakítását, valamint egy gyógyfürdő és egy új étterem létrehozását a szárazföldön.

Egy Poirot-regény filmes adaptációját is a szigeten forgatták Forrás: robertharding via AFP/Stuart Black/Stuart Black

Fuchs elmondta, erre a munkára már nem tartja magát megfelelőnek, mivel úgy érzi, nem lenne képes végigcsinálni a munkálatokat. Hozzátette, már nem kíván újabb 7 millió fontot rákölteni a szigetre. A vállalkozó hangsúlyozta, hogy eddig nagy szeretettel gondoskodott a szigetről, azonban most már inkább a londoni üzleteire szeretne fókuszálni.

A szálloda forgalma egyébként 2018-ban nagyjából 2,4 millió font volt, amely 2022-re 6,3 millió fontra emelkedett.

A szigeten található még a személyzet egykori elhelyezésére használt épület, egy kávézó, valamint egy további melléképület is, melyek nem képezik az üzlet részét. Ezeket ugyanis a szálloda bérbe veszi.