Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Több száz millió forintnyi tejet loptak el egy tejgyár dolgozói

laktózmentes tej naszálytej vác
Vágólapra másolva!
Több mint 1 millió dollár értékben loptak tejet az USA-ban. Hat ember került rács mögé, mert kiderült, hogy két éven keresztül módszeresen lopták a tejet, amit orgazdáknak adtak el.
Vágólapra másolva!

Mindannyian ugyanannak a cégnek, az Island Dairy tejforgalmazó vállalatnak az alkalmazottai voltak. Kiderült, hogy

a gyanúsítottak már 2021-től kezdve meghamisították a rendelési rendszert, aminek következtében extra készleteket pakoltak a forgalmazó szállító teherautókra.

Miután kiszállításra indultak, a sofőrök letértek az előre kijelölt útvonalukról, találkoztak egy orgazdával, és átrakták az extra tejtermékeket egy másik teherautóra.

A Magyar Mezőgazdaság cikke kiemeli, hogy ez alapvetően szervezett bűncselekménynek minősül, ahol többen, egységesen dolgoztak, hogy ellopják a cég termékeit. Nyilvánvaló, hogy az a személy, aki átvette ezeket a termékeket, lopott árut értékesített.

Illusztráció Forrás: Zirig Árpád

A Island Dairy egy belső vizsgálata során derített fényt a lopásra és arra is, hogy feltehetően kik követték el. A rendőrségi bejelentést követően órákon belül videón rögzítették a lopott tejtermékek átadását.

Miután a nyomozók megállapították, hogy lopott árut értékesítettek, mind a hat gyanúsítottat őrizetbe vették a floridai autópálya-rendőrség segítségével.

Most már pontosan lehet tudni, hogy 925 000 dollár értékű tejet, valamint 350 000 dollár értékű tejes ládát loptak el a cégtől a dolgozók, ami 440 millió forintnak felel meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről